TRAŽENA NOVA DVORANA KATOLIČKIH ŠKOLA Uz njihove školarce, dvoranu koristi i pet klubova s područja grada

Dvije godine nakon početka rekonstrukcije zgrade u kojoj su smještene virovitička Katolička osnovna škola i Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti, učenike je u sklopu nastave razveselila i nova sportska dvorana katoličkih škola. U 307 kvadratnih metara korisnici imaju mogućnost bavljenja raznim sportovima – od nogometa, rukometa, košarke do odbojke, gimnastike i stolnog tenisa.

Sa ženskom i muškom svlačionicom sa sanitarnim čvorovima, dvorana je prvenstveno koncipirana tako da zadovoljava potrebe nastave katoličkih škola, ali i ostalih zainteresiranih.

kkg 2 Custom

Kako otkriva ravnateljica Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti Marijana Novak Stanić, još tijekom izgradnje počeli su stizati upiti klubova zainteresiranih za treniranje u prostorima nove dvorane. Ta zainteresiranost, ali i činjenica da bi bilo šteta ne podijeliti novi i uređeni prostor u centru grada s drugima, bile su odlučujući faktori u tome da nova dvorana katoličkih škola otvori svoja vrata i drugim korisnicima.

– S obzirom da imamo troškove održavanja i moramo zaposliti osobu koja radi u vrijeme iznajmljivanja dvorane te dvoranu čisti za korisnike, ne možemo iznajmljivati besplatno. Tako smo formirali cijenu koja iznosi 120 kuna po terminu, a termin je 60 minuta. Kada ima mjesta u rasporedu, to se može produžiti na termin ili dva, odnosno 90 ili 120 minuta – pojašnjava M. Novak Stanić te dodaje kako dvoranu najviše koriste klubovi koji treniraju niži uzrast djece. Zato su termini prilagođeni dječjim potrebama, oni između 15 i 20 sati, očekivano i popunjeni.

kkg 1 Custom

Pet klubova trenutno su „podstanari“ dvorane katoličkih škola. Suradnja je odlična, na obostrano zadovoljstvo.

OTVORENA I TIJEKOM PRAZNIKA

Proces prijave i dobiva-nja termina za korištenje dvorane je jednostavan. Potrebno je doći u školu ili na mail škole poslati zamolbu te ostaviti kontakt. Ukoliko postoji suglasnost škola i zainteresirane strane oko vremena termina, sklapa se ugovor na najduže godinu dana te se najam plaća mjesečno. Također, postoji i pravilnik o kućnom redu dvorane kojeg su se svi dužni pridržavati. A što je s korištenjem dvorane u vrijeme skorašnjih zimskih praznika?

– Tijekom školskih praznika dvorana će na korištenje biti otvorena prema interesu. Klub ritmičke gimnastike Pirueta, koji kod nas i koristi najviše termina izrazio je želju da preko praznika vježba još više jer su im djeca kod kuće te imaju vremena, dok su neki drugi klubovi odlučili tijekom praznika napraviti pauzu – zaključuje ravnateljica M. Novak Stanić. (www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content