Udruženje obrtnika Orahovica predstavilo svoj novoobnovljeni dom: Povijesna orahovačka zgrada u novom ruhu

U sklopu sastanka Upravnog odbora Podružnice obrtničke komore Virovitičko-podravske županije koji je održan u Orahovici, predsjednik udruženja obrtnika Orahovica Damir Vanek predstavio je nazočnima članovima novouređeni prostor orahovačkog Doma obrtnika te elaborat s detaljnim informacijama o svim radovima. Sredstva za dio obnove donirao je HOK, a ostatak je pokrilo Udruženje.

– Ukupna vrijednost investicije 103.813,47 tisuća kuna od čega smo od HOK-a za sanaciju krovišta dobili 58 800 tisuća kuna, a Udruženje je sa svojih 45 013,47 kuna pokrilo radove na postavljanju vrata i prozora, elektroinstalacijske, limarske i sve potrebne završne radove. Ovaj dom je bio u iznimno derutnom stanju, i ovi su radovi bili prijeko potrebni za normalan nastavak rada Udruženja, ali isto tako i naši prostori, posebno sala su na raspolaganju i drugim gradskim udrugama. Najvažnija u ovoj priči bila je obnova krovišta koje je bilo u dosta lošem i derutnom stanju i uslijed toga sve je u unutrašnjosti prokišnjavalo i radilo ogromnu štetu. Sada smo to konačno riješili, a paralelno smo sanirali dio velike sale udruženja kako bi se značajno smanjili troškovi grijanja. Hvala HOK-u te našoj Podružnici i predsjedniku Zoranu Horiću koji su uložili ogroman trud kako bi dobili potrebna sredstva. Ovom pomoći HOK-a i Podružnice značajno je pomognuto radu Udruženja obrtnika Orahovica, a ovim su potaknuti i svi članove da se još aktivnije uključe u rad Komorskog sustava – rekao je Vanek.

POK VPŽ u novom prostoru orahovačkog Doma obrtnika

Predsjednik POK-a VPŽ Zoran Horić pohvalio je orahovačko Udruženje na odlično odrađenom poslu.

– Sredstva HOK-a utrošena su više nego konstruktivno i uz jedan požrtvovni rad i minimalne donacije naših obrtnika te donacije ostalih institucija među kojima i Grada Orahovice, ovaj dom je dobio svoj pravi sjaj. Svaka pohvala predsjedniku Vaneku i njegovo mtimu koji je sve odradaili na najbolji mogući način i jednim odličniom elaboratom do u detalje prikazali sve ono što j uređeno i odrađeno. Lijepo je danas vidjeti ovaj novi prostor kakav vrijedni obrtnici iz ovoga grada i zaslužuju – zaključio je Horić. Time je uz lakši rad obrtnika i ova povijesno značajna zgrada Orahovice dobila zasluženi ljepši izgled i danas je jedan od ponosa svoga grada. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content