UOSI Slatina u Zagrebu prisustvovala svečanosti obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca, u zagrebačkom hotelu International održana je prigodna svečanost, a na kojoj je Udrugu osoba s invaliditetom Slatina predstavljala predsjednica Udruge Diana Zelenka.

Svečano obilježavanje održalo se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. Na samom početku svečanosti pozdravne riječi gostima i uzvanicima uputili su Zorislav Bobuš, predsjednik Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i osobe s invaliditetom te njihovi predstavnici proveli su zajednički razgovor o tekućoj problematici u radu udruga.

U nastavku programa održana je Konferencija ”Pristupačnost kao ljudsko pravo”. Izlaganja na temu digitalne pristupačnosti podnijeli su: Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Hrvatski savez slijepih, Hrvatski savez gluhih i nagluhih, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, te Hrvatska udruga za školovanje pasa vodiča i mobilitet. (www.icv.hr, adf; UOSI Slatina)

[g-gallery gid=”566861″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content