Uspješno proveden projekt “Manje oružja-manje tragedija”: Građani dobrovoljno predali nelegalno oružje

Foto: PU virovitičko-podravska

U petak, 27. prosinca na području Policijske uprave virovitičko-podravske u Virovitici, Slatini, Orahovici i Pitomači uspješno je proveden preventivni projekt „Manje oružja – manje tragedija“, kojem se želi senzibilizirati javnost i potaknuti na dobrovoljnu predaju oružja, kao i utjecati na podizanje razine svijesti građana o opasnostima od nestručnog rukovanja oružjem i minsko-eksplozivnim sredstvima.

Nelegalnog oružja i minsko – eksplozivnih sredstava kod građana još uvijek ima, a u prilog tome govori i ova uspješna akcija gdje su policijski službenici na spomenutim INFO-pultovima od strane savjesnih građana ukupno prikupili 3 ručne bombe, 2 poluautomatske puške, 2 zračne puške, 1 pištolj ručne izrade, 1 pištolj signalni, 1 plinski pištolj, 1140 komada raznog streljiva, 1 okvir za automatsku pušku, 1 protuavionski metak call. 20 mm, 2 punjenja za minobacačku granatu 120 mm.

Foto: PU virovitičko-podravska

– Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti. Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije – apelirali su iz PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr, PU VPŽ)

Foto: PU virovitičko-podravska