Virovitički i podsusedski planinari odigrali uzvratni susret u Parku prirode Medvednica

blank
Foto: M. Ripli

Virovitički planinari ovog su vikenda “odigrali” uzvratni susret s podsusedskim planinarima na Medvednici. Podsjetimo se, još u veljači odigran je prvi susret između Podsuseda i Virovitice na kojemu su domaćini poveli goste planinarskom stazom „Vilinsko oko“ i time ostvarili prednost, a završnica je bila na prvom virovitičkom ribnjaku gdje je uslijedilo zajedničko fotografiranje oba tima.

– Prošla je gotovo cijela godina kad su se, ovaj puta, domaćini iz PD Susedgrada, drznuli pozvati Virovitičane na uzvratni susret. Ekipa je brojila 29 planinara, 30 je bilo u pripremi no Ankica F. je zbog crvenog kartona morala propustiti ovaj susret. Spremno su čekali autobus već od 5 sati na parkiralištu Zgrade županije, gdje su nakon 25-minutnog zagrijavanja sjeli u bus i krenuli put Medvednice. Dolaskom u Zagreb, spremno su nas dočekali domaćini PD Susedgrada, šef Nikica i njegova vodička ekipa Jasminka, Đurđa i Željko. Pod njihovom pratnjom prepraćeni smo do obližnjeg parkirališta na 30tak minuta hoda udaljenog od planinarskog doma Glavica – kažu iz HPD Papuk Virovitica.

Dodaju kako su im domaćini odmah dali do znanja da ovaj susret neće biti lagan te zaprijetili šetnjom planinarskim stazama Parka prirode predivnim jesenskozimskim, prohladnim danom.

IMG 1859
Foto: M. Ripli

– Poveli su nas do planinarskog doma Glavica gdje je došlo do kratkog prekida hoda i uživanja u pogledu prema Zagrebu. Put nas je dalje vodio prema vidikovcu i vrhu Kameni svati. Tamo smo svi uživali, uslijedila je žestoka borba među planinarima Papuka iz Virovitice jer su baš svi htjeli uhvatiti predivan pogled sa vidikovca i zabilježiti ga fotografijom, naravno bilo je i onih koji su htjeli zabilježiti svoj prvi otisak žiga u Dnevnik HPO. Hladan zrak, vjetrom nošen, podsjetio nas je da se završnica susreta odigrava u planinarskoj kući Kameni svati gdje nas je dočekao dežurni planinar i krivac za sve…Ivan i njegov team. Nakon kraćeg pozdrava domaćina uz dobrodošlicu u tekućem obliku, uputili smo se u toplinu kuće njihove gdje je nekolicina gostiju već pokleknula nad grahom na „slavonski“ način. Grah je bio riješen te smo se bacili na kolače i kavicu te ostale tekućine. Šef Nikica je uhvatio svoju gitaru i ugodno nas iznenadio „miksom“ pjesama iz cijele RH. Žestoko smo i ovaj puta uzvratili pjesmom te pokazali da i mi iz Slavonije znamo pjesme i sa zagorskih brega. U rijetkim pauzama zabavljao nas je i Brankec svojih stihovima – prepričavaju svoje dogodovštine virovitički planinari.

Kako kažu, susret je prošao neriješeno te će se igrati produžeci, ali prvom prilikom na zasad nepoznatom terenu. (www.icv.hr, HPD Papuk)

[g-gallery gid=”566356″]