Broj oboljelih od sezonske gripe daleko manji nego prošlih godina: Evo koji je razlog

Zimski mjeseci sa sobom donose i neizostavnu gripu. No, ovogodišnja sezonska gripa slabijeg je intenziteta nego prijašnjih, otkrili su nam u županijskom Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok”.

-Iako sezonska gripa svoj najveći intenzitet pokazuje tijekom veljače, već se sad može ustvrditi da je ona daleko slabija nego u isto vrijeme prošle godine, kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Virovitičko-podravskoj županiji – rekla nam je doktorica Darija Petrovčić. iz županijskog Zavoda.

Napominje kako je u cijeloj županiji unazad tjedan dana od sezonske gripe oboljelo osam ljudi, a tjedan prije samo dvoje.

– Razlog tome, osim u prirodi ovosezonske gripe, možemo naći i u odličnoj procijepljenosti građanstva, što govori činjenica da smo u samo dva do tri dana potrošili svu zalihu cjepiva koje smo dobili. Nakon toga smo dobili još dodatne količine cjepiva što je također potrošeno u nekoliko dana. Gledano po brojkama u cijeloj županiji je podijeljeno oko 9000 doza cjepiva, a oni koji se još žele naknadno cijepiti mogu to učiniti u Zavodu za javno zdravstvo ili u ambulantama kod svog liječnika – rekla nam je doktorica Petrovčić.

(www.icv.hr, bs)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content