FOTO Na krilima svojih najiskusnijih igračica Lavice se plasirale među osam najboljih ekipa u Kupu Hrvatske

Već nakon izvlačenja parova 1/8 završnice Kupa Hrvatske za rukometašice, u lavljem brlogu vladao je optimizam.

Za protivnice igračice prvoligaša 1234 Virovitice dobile su drugoligaški sastav Olimpije iz Osijeka, ekipu koju se može pobijediti, a ne mora se daleko putovati. Naravno Olimpija se nije podcjenjivala, jer ove sezone ima respektabilan sastav u kojemu je nekoliko igračica s prvoligaškom reputacijom, što je bilo vidljivo po ligaškim rezultatima.

Na samom početku osječke utakmice gošće iz Virovitice su imale dva pogotka prednosti (2:0 i 3:1), ali su domaće iskoristile isključenje Tene Mioč Cabadaj i poravnale rezultat na 3:3. Gošće ponovno odlaze na dva pogotka viška, što ih je očito malo uspavalo i u 14. minuti Olimpija vodi 8:7, a minutu kasnije i 9:8. Lavice se konačno bude i preokreću rezultat u svoju korist te kontroliraju utakmicu i rezultat do njenog kraja.

IMG 7493 Custom

Interesantno je da je najbolji strijelac 1234 Virovitice svoj prvi pogodak postigla tek u 18. minuti. U posljednje dvije minute prvog dijela Virovitičanke odlaze na šest pogodaka prednosti, a s tom prednošću (19:13) se odlazi na odmor.

Drugi dio utakmice prvoligaški sastav iz Virovitice nije popuštao u igri i ritmu. U jednom trenutku drugog dijela Lavice su imale i osam golova viška (28:20), ali su ubrzo s nekoliko nepotrebnih pogrešaka dozvolile Osječankama da se ponovno približe na pet-šest pogodaka zaostatka. Gostujući trener Vladimir Gašparac u posljednjih desetak minuta malo je izrotirao prvu sedmorku, što se osjetilo na krajnjem rezultatu, ali pitanje pobjednika već je odavno bilo riješeno.

IMG 7472 Custom e1579436305694

Najzaslužnije za gostujuću pobjedu bile su najiskusnije igračice Maja Mlinarić sa po osam pogodaka i asistencija i Tena Mioč Cabadaj te uobičajeno efikasna Tamara Hudoletnjak, koja se unatoč lošem ulasku u utakmicu razbudila i do kraja bila jedna od najčvršćih karika u lancu. Marija Devald je sakupila 14 obrana i bila siguran oslonac obrane tijekom cijele utakmice.

Ovom pobjedom Lavice su ušle među osam najboljih ekipa u Kupu Hrvatske, gdje nisu bile 14 godina. Utakmice četvrtzavršnice Kupa Hrvatske prema kalendaru trebaju se igrati 1. travnja.

IMG 7483 Custom

1234 Virovitica: Marija Devald (13+1), Maja Mlinarić 8 (1), Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Nadia Dujmović, Tamara Hudoletnjak 8, Marija Medved, Ana Blažev, Elena Bardić, Nika Deskar 3, Ivana Kirin 3, Andrijana Miklić, Laura Oršulić 1, Iva Biuk i Tena Mioč Cabadaj 10. Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 2 (1)

Isključenja: 6 minuta (Veršec, Mioč Cabadaj i Hudoletnjak po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”575551″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content