FOTO Nogometaši Suhopolja počeli s pripremama za proljetni dio sezone: Marin Đurđević i Franjo Farkaš osvježenja u igračkim redovima

Dok većina nogometaša s područja Virovitičko–podravske županije još ne razmišlja ozbiljno o početku priprema za proljetni dio sezone, trener četvrtoligaša Suhopolja Tomislav Filipović prozvao je svoje igrače i počeo s pripremama.

Igrači su se u petak navečer okupili u sportskoj dvorani Osnovne škole Suhopolje. Treneru – igraču Tomislavu Filipoviću na prvo okupljanje se odazvalo još petnaest igrača. Uz trenera Filipovića i njegovog prvog suradnika Bojana Brozovića igrače je pozdravio predsjednik kluba Ivan Kelečić.

IMG 7130 Custom

Igračima je prezentiran plan rada u pripremnom razdoblju, koji će trajati dva mjeseca. Predviđeno je 36 treninga, osam pripremnih utakmica i 14 slobodnih dana. Većina suparnika u pripremnom razdoblju su dogovorena. Riječ je o eminentnim momčadima: Podravcu iz Virja, Mladosti iz Čačinaca, Rugvici Savi 1976., Hajduku iz Pakraca, Rezovcu i milanovačkom Sokolu.

Nije li ovo predugo pripremno razdoblje?

-Mnogi naši prijatelji kluba ljetos, prije početka natjecanja, bili su skeptični prema našem uspješnom nastupu u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s mladim igračkim kadrom. Nakon niza treninga i napornog rada mi smo im odgovorili s osvajanjem bodova i uspješnim plasmanom na tablici. Tako je i sada. Samo upornim i dugotrajnim radom možemo doći do rezultata. U prva četiri kola nastavka prvenstvenog natjecanja u tri utakmice željeli bi osvojiti bodove te se za to moramo dobro pripremiti, kako bi mogli uspješno parirati našim konkurentima – objasnio je Filipović.

IMG 7101 Custom

U igračkom kadru, koji je počeo s pripremama, dva su nova igrača. Riječ je prokušanim nogometašima Marinu Đurđeviću, koji je dosad igrao za Viroviticu, a prije dvije godine proljetnu polusezonu odigrao je u Suhopolju i Franji Farkašu, igraču koji je prve igračke korake napravio u Sokolu iz Milanovca, a igračku afirmaciju je stekao u Virovitici, dok je posljednjih godinu dana igrao za županijskog drugoligaša Koprivničko–križevačke županije – Prugovac.

-Ne želimo gomilati igrački kadar, uz Đurđevića i Farkaša, pregovaramo s još dva igrača, koji bi mogli pojačati igračku konkurenciju. I dalje ćemo se u igri oslanjati na naše mlade igrače, koji su budućnost ovog kluba. S te strane i sam ću nastojati što manje ulaziti u igru. Ako to ocijenim neophodnim, pomoći ću im, a u suprotnom mladi će dobiti priliku – naglasio je trener Filipović.

IMG 7132 Custom

Zasad niti jedan igrač nije izrazio želju da napusti klub. Svi su očito svjesni da nastavkom dobrog rada mogu doći do još boljih rezultata, ali i osobnog napretka u igri. U pripremno razdoblje igrači su ušli raspoloženi i puni igračkog samopouzdanja. S takvim pristupom i navijači mogu očekivati nastavak uspješnih igara i osvajanje novih bodova s kojima mogu napraviti iskorak prema sredini tablice.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”574409″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content