FOTO Nogometaši Suhopolja počeli s pripremama za proljetni dio sezone: Marin Đurđević i Franjo Farkaš osvježenja u igračkim redovima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok većina nogometaša s područja Virovitičko–podravske županije još ne razmišlja ozbiljno o početku priprema za proljetni dio sezone, trener četvrtoligaša Suhopolja Tomislav Filipović prozvao je svoje igrače i počeo s pripremama.

Igrači su se u petak navečer okupili u sportskoj dvorani Osnovne škole Suhopolje. Treneru – igraču Tomislavu Filipoviću na prvo okupljanje se odazvalo još petnaest igrača. Uz trenera Filipovića i njegovog prvog suradnika Bojana Brozovića igrače je pozdravio predsjednik kluba Ivan Kelečić.

Igračima je prezentiran plan rada u pripremnom razdoblju, koji će trajati dva mjeseca. Predviđeno je 36 treninga, osam pripremnih utakmica i 14 slobodnih dana. Većina suparnika u pripremnom razdoblju su dogovorena. Riječ je o eminentnim momčadima: Podravcu iz Virja, Mladosti iz Čačinaca, Rugvici Savi 1976., Hajduku iz Pakraca, Rezovcu i milanovačkom Sokolu.

Nije li ovo predugo pripremno razdoblje?

-Mnogi naši prijatelji kluba ljetos, prije početka natjecanja, bili su skeptični prema našem uspješnom nastupu u 4. ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica s mladim igračkim kadrom. Nakon niza treninga i napornog rada mi smo im odgovorili s osvajanjem bodova i uspješnim plasmanom na tablici. Tako je i sada. Samo upornim i dugotrajnim radom možemo doći do rezultata. U prva četiri kola nastavka prvenstvenog natjecanja u tri utakmice željeli bi osvojiti bodove te se za to moramo dobro pripremiti, kako bi mogli uspješno parirati našim konkurentima – objasnio je Filipović.

U igračkom kadru, koji je počeo s pripremama, dva su nova igrača. Riječ je prokušanim nogometašima Marinu Đurđeviću, koji je dosad igrao za Viroviticu, a prije dvije godine proljetnu polusezonu odigrao je u Suhopolju i Franji Farkašu, igraču koji je prve igračke korake napravio u Sokolu iz Milanovca, a igračku afirmaciju je stekao u Virovitici, dok je posljednjih godinu dana igrao za županijskog drugoligaša Koprivničko–križevačke županije – Prugovac.

-Ne želimo gomilati igrački kadar, uz Đurđevića i Farkaša, pregovaramo s još dva igrača, koji bi mogli pojačati igračku konkurenciju. I dalje ćemo se u igri oslanjati na naše mlade igrače, koji su budućnost ovog kluba. S te strane i sam ću nastojati što manje ulaziti u igru. Ako to ocijenim neophodnim, pomoći ću im, a u suprotnom mladi će dobiti priliku – naglasio je trener Filipović.

Zasad niti jedan igrač nije izrazio želju da napusti klub. Svi su očito svjesni da nastavkom dobrog rada mogu doći do još boljih rezultata, ali i osobnog napretka u igri. U pripremno razdoblje igrači su ušli raspoloženi i puni igračkog samopouzdanja. S takvim pristupom i navijači mogu očekivati nastavak uspješnih igara i osvajanje novih bodova s kojima mogu napraviti iskorak prema sredini tablice.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)