FOTO Počele pripreme nogometaša Pitomače: Cilj je s postojećim igračkim kadrom ostati u vrhu tablice, u planu i obnova igrališta

Na početku priprema za proljetni dio sezone seniorski sastav Nogometnog kluba Pitomača, člana 4. lige Bjelovar–Koprivnica-Virovitica, igrači i članovi uprave okupili se u klupskim prostorijama.

Igrače su pozdravili dopredsjednik kluba Tihomir Živko, tajnik Sportske zajednice općine Pitomača i jedan od klupskih trenera Zlatko Novak, tajnik kluba Darko Tkalčec i trener Goran Bosilkovski. Predsjednik kluba Denis Nemčević bio je odsutan zbog poslovnih obveza.

Svi su igračima zaželjeli mnogu uspjeha i što manje ozljeda. Pred njih nije postavljen rezultatski imperativ. Dopredsjednik Živko najavio je da već u srijedu dolazi nova oprema za igrače. Trener im je odmah podijelio program rada u pripremnom razdoblju. U upravi i stručnom stožeru su uvjereni da s postojećim igračkim kadrom mogu ostati u vrhu tablice.

IMG 8146 Custom

Druga momčad prvoligaša Slaven Belupa bodovno je odmakla od ostalih, ali je otvorena borba za drugo mjesto. Pitomača je treća s 23 boda, drugoplasirani Ferdinadovac ima 27, dok je ispod Pitomača pet klubova u rasponu od tri boda, što obećaje uzbudljivo proljeće.

-Vjerujem u svoje igrače. Postali su prava klapa na terenu i izvan njega. S njima možemo biti u vrhu lige, a s dva pojačanja bili bi konkurentni i u 3. ligi Sjever – optimistično nam je izjavo trener Bosilkovski.

Trener je očito pogodio dan i vrijeme za početak priprema. U sred zime po toplom vremenu prije kiše nogometaši su izašli na travnjak i odradili prvi trening koji se sastojao od trkačkih dionica.

IMG 8195 Custom Fotor

U pripremnom razdoblju planirano je 26 treninga i šest utakmica. U subotu, 1. veljače u Pitomači gostuje Bednja iz Beletinca, idućeg vikenda se putuje u Polaču kraj Zadra, gdje će se odigrati utakmica s tamošnjim nogometnim ligašem.

S drugom ekipom Slaven Belupa će se igrati 15. veljače, 22. veljače sa susjednim Graničarom iz Đurđevca, a 29. veljače s Bratstvom iz Gornjeg Bazja. Prvi vikend u ožujku igrat će se utakmica Županijskog kupa, a sedam dana kasnije igra se prvo kolu drugog dijela prvenstva, kada Pitomača gostuje u Kloštru Podravskom kod Mladosti.

IMG 8204 Custom Fotor

Dok su igrači na terenu nizali trkačke dionice, članovi uprave su razrađivali planove o poboljšanju uvjeta. Iduće godine klub će proslaviti stoti rođendan, pa ga treba dostojno obilježiti. U planu je obnova klupskih prostorija, natkrivanje tribina, koje su obnovljene jesenas, a izradit će se i nove kućice za službene osobe koje će biti premještene na drugu stranu. Na taj način klub će stoti rođendan dočekati u novom ruhu, a na igračima je da i dalje budu pri vrhu lige u kojoj se natječu.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”576935″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content