FOTO Počele pripreme nogometaša Virovitice, trener Vučeta poručuje: Želimo ući u doigravanje za prvaka i privući gledatelje na tribine

U prostorijama Nogometnog kluba Virovitica, u kompleksu Sportskog centra Vegeška, nakon zimske pauze trener Vjekoslav Vučeta okupio je seniorski sastav na početku priprema za proljetni dio sezone. Igrače je na početku priprema pozdravio predsjednik kluba Damir Pervan.

– Pred klubom su postavljeni ciljevi u svim igračkim kategorijama. Uz rezultatski iskorak, koji je neophodan, radimo na poboljšanju infrastrukture. Pri kraju je natkrivanje postojećih tribina, a u planu je dogradnja kako bi imali 500 natkrivenih sjedećih mjesta. Posljednjim igrama u jesen pokazali ste da vam je mjesto u ligi koju igrate. Treba samo nastaviti kontinuitet dobrih igara, kako bi se zadržali među prvih šest ekipa lige – naglasio je Pervan.

IMG 7962 Custom

Trener Vučeta zaželio je puno uspjeha svim igračima u novoj godini, kako u privatnom, tako i u sportskom životu.

-Virovitica kao nogometna sredina uvijek je bila poznata po igračima koji su igrali čvrst muški nogomet. Nakon početnih neuspjeha razuvjerili smo skeptike i pokazali da nam je mjesto u ovoj ligi. U proljetnom dijelu postavit ćemo dva cilja. Ulazak u doigravanje prvih šest ekipa lige i privući što veći broj gledatelja na naše novouređene tribine. Ovaj grad čije ime nosimo moramo sportski razbuditi. Rezultatima i igrom pokazati da ovaj grad i klub imaju sportsku budućnost – rekao je Vučeta.

IMG 7972 Custom

Većina igrača koja je iznijela teret jesenskog ligaškog natjecanja pojavila se na prvom okupljanju. Uz postojeći igrački kadar klubu će pristupiti Zlatko Osmanović, koji je prve igračke korake napravio u Podgorju i milanovačkom Sokolu. Nakon čega je igrao za Lipik, uz kraći izlet prije dvije godine kada je igrao za Viroviticu. Radu sa seniorskom momčadi, uz suradnju s juniorskim trenerom Stjepanom Plešom, priključit će se najbolji juniori. Od njih su neki kao Dorian Mikičić i Angelo Bernardo Radović već gotovo standardni seniorski prvotimci. Tim putem bi trebali krenuti i ostali.

IMG 7970 Custom

Pripremni treninzi će se odrađivati na terenu u nekadašnjoj vojarni i hali Viroexpo. U pripremnom razdoblju, koji će trajati pet tjedana, radit će se u ciklusima od tri dana rada, nakon čega će u principu ići dan odmora. Pripremne utakmice će odigrati na gostujućim terenima, kako bi se domaći teren sačuvao za prvenstvene utakmice. Prvu pripremnu utakmicu Virovitičani igraju u Pleternici s domaćom Slavijom, članom 3. lige Istok u subotu, 1. veljače. U srijedu, 5. veljače putuje se u Našice kod još jednog trećeligaša iz skupine Istok, NAŠK-a. Dvije utakmice su dogovorene sa županijskim prvoligašima – 15. veljače na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju sa Bratstvom i 22. veljače u Koriji s Omladincem.

IMG 7977 Custom

Ostaju još dva termina za pripremne utakmice, a to su srijeda 12. i 26. veljače.
Prvenstvo u 3. ligi Sjever počinje u subotu, 29. veljače kada na terenu sportskog centra Vegeška gostuje drugoplasirana momčad lige, Polet iz Svetog Martina na Muri, od kojega su Virovitičani doživjeli najveći poraz u dosadašnjem dijelu natjecanja. To će biti prilika virovitičkim nogometašima da pokažu svoju snagu i da se “revanširaju” pred domaćim navijačima.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”576751″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content