FOTO Pogledajte kako napreduju radovi na energetskoj obnovi sportske dvorane virovitičke Tehničke škole

Za one kojima je sport “u krvi“, sportska dvorana Tehničke škole u Virovitici je mjesto najvećih sportskih uspjeha novijeg virovitičkog sporta. Ovdje su rukometašice tadašnjeg TVIN Trgocentra triput igrale Finale Kupa Hrvatske, finale Prvenstva Hrvatske, osvojene su mnogobrojne medalje u karateu dok je „tatamijem vladala“ Mirna Šenjug.

Najznačajnije sportsko zdanje u Virovitici dobit će modernije lice. Ukupna vrijednost projekta je 6.262.270,62 kuna, od čega su bespovratna sredstva u iznosu od 3.427.360,56 kuna Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dok je drugo posredničko tijelo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja.

IMG 3413
Foto: K. Toplak

Nositelj projekta je Virovitičko-podravska županija. Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“.

– Energetskom obnovom zgrade dvorane Tehničke škole Virovitica osigurat će se uvjeti za smanjenje potrošnje energije za grijanje/hlađenje na godišnjoj razini od najmanje 50 posto u odnosu na godišnju potrošnju energije za grijanje/hlađenje prije provedbe projekta, a pritom će se smanjiti i emisija štetnih emisija CO2 u okoliš, stvoriti zdravije okruženje i ugodniji boravak, kako učenicima koji pohađaju, Tehničku, Industrijsko-obrtničku i Strukovnu školu, koje sve koriste ovu dvoranu, ali i brojnim sportašima – podcrtao je župan Andrović.

IMG 3365
Foto: K. Toplak

Projektom energetske obnove su predviđene četiri građevinske mjere (dodavanje, obnova i zamjena dijelova omotača grijanog dijela zgrade, toplinska izolacija krova iznad grijanog prostora, zamjena vanjske stolarije), elektrotehnička mjera: zahvati na elektroinstalacijama – zamjena postojećeg sustava rasvjete, te strojarske mjere: ugradnja uređaja za mjerenje potrošnje vode i ugradnja mjerača toplinske energije. Trenutni energetski razred zgrade je C, dok će završetkom projekta zgrada biti svrstana u energetski razred B. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Virovitičko-podravska županija je i nositelj energetskih obnova OŠ Suhopolje i njene sportske dvorane, OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, zgrade B OŠ Petra Preradovića Pitomača te Područne škole u Josipovu. (vpz.hr)

[g-gallery gid=”574868″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content