FOTO Robert Grabar novi predsjednik KUD-a Mikleuš: I dalje ćemo marljivo raditi na očuvanju kulturne baštine mikleuškog kraja

Kulturno-umjetničko društvo Mikleuš održalo je svoju izvještajno-izbornu skupštinu.

Nakon podnesenih i usvojenih izvješća za proteklu, 2019. godinu, pristupilo se izborima. Nakon pet godina rada, dosadašnji predsjednik Marko Kragujević zahvalio se svim članovima na predanom i marljivom radu.

-Bila je mi je čast biti predsjednikom ovog uspješnog Društva, a posebno mi je dago da smo nakon niza godina bez rada, prije pet godina uspjeli ponovno skupiti ljubitelje kulturne baštine našeg kraja i obnoviti rad Društva. Hvala svim i naravno i dalje ću, koliko budem mogao, pomagati u radu – rekao je Kragujević.

Skupština KUD a Mikleuš 3

Za novog predsjednika izabran je Robert Grabar, za voditeljicu KUD-a Jadranka Grabar, a koreograf i dalje ostaje provjereni, iskusni stručnjak, profesor Đuro Beg.

-Uzeo sam u ruke posao koji nije nimalo lagan, ali velika mi je čast biti na čelu ovako uspješnog Društva i ono što mogu obećati je da ću dati sve od sebe da i dalje budemo na ovako visokom nivou. Hvala članovima na ukazanom povjerenju i idemo zajedno marljivo raditi na očuvanju kulturne baštine mikleuškog kraja – rekao je novi predsjednik Grabar te iznio plan za tekuću godinu.

Skupština KUD a Mikleuš 2

-Planiramo dovršiti rekonstrukciju narodnih nošnji, nastaviti rad s najmlađima i organizirati dječju smotru folklora. Zatim želimo i ove godine sudjelovati na smotrama diljem naše Domovine, ali i izvan nje. Pred nam je i organizacija, sada već pete po redu smotre folklora pod nazivom Pjesmom i plesom u jesen, a na kraju godine i Advent u Mikleušu – zaključio je Grabar.

Skupština KUD a Mikleuš 7

Potom je koreograf Đuro Beg pohvalio plesače, pjevače i tamburaše i zaželio još više uspjeha u zajedničkom radu. Obratio se potom i načelnik općine Milan Dundović pohvalivši rad KUD-a te otvorio novouređenu prostoriju i čestitao društvu peti rođendan.

-Kulturno-umjetničko društvo jedno je od najvrjednijih i najzapaženijih kolektiva u našoj općini i ovim im putem odajemo svako priznanje i pohvalu. Izuzetno su marljivi i uspješni, uljepšavaju svaki događaj u mjestu i tu su kad god nešto zatreba. Uložili smo truda i određena sredstva u obnovu novih prostorija koje će vjerujem biti motiv više za rad u društvu, a posebno na dolasku novih mladih članova. Kulturna baština Mikleuša i okolice je bogata i zato ju treba što bolje očuvati i njegovati, a uz ovakvo društvo taj važan segment kulture naše općine je u sigurnim rukama – zaključio je Dundović.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”576797″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content