U Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana javna tribina o održivom gospodarenju otpadom

U sklopu projekta “Izobrazno-informativne aktivnosti Grada Virovitice o održivom gospodarenju otpadom”, čiji je krajnji cilj smanjenje količine otpada koji se odlaže na odlagališta, danas (četvrtak) je održana prva javna tribina.

Javna tribina o održivom gospodarenju otpadom održana je u Dnevnom boravku Gradskog društva Crvenog križa Virovitica, a bila je namijenjena virovitičkim umirovljenicima.

Kroz provedbu javnih tribina građani Virovitice će se informirati o kružnom gospodarenju i razlozima EU za prijelaz s linearnog na kružno gospodarstvo. Građanima će se ovim putem podići svijest o važnosti hijerarhije gospodarenja otpadom, kako je smanjenje proizvedenog otpada najpoželjniji način postupanja, o važnosti ponovnog korištenja i mogućnosti popravljanja predmeta za produžavanje životnog vijeka proizvoda te će ih se educirati o ulozi građana u njihovoj ulozi u postizanju ciljeva odvojenog prikupljanja otpada i povećanje udjela ponovne uporabe i recikliranja papira, metala, plastike i stakla.

IMG 2689 Custom

Virovitički umirovljenici s velikom su pozornošću “upijali” riječi predavača Tomislava Uzela, voditelja Odjela za sakupljanje stakla, papira i ambalaže tvrtke Flora VTC, od kojeg su dobili sve potrebne informacije i odgovore na postavljena pitanja.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”574238″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content