Hrvatski rukometaši pobjedom protiv Njemačke osigurali polufinale Europskog prvenstva

U utakmici koja nije bila za gledatelje slabih živaca, naši najbolji rukometaši su došli do pobjede. U posljednjih godinu dana ovo je bila četvrta utakmica koju su igrali s Njemačkom i sve četiri su završile s pogotkom prednosti za pobjednika. Prve tri dobila je Njemačka (u siječnju na Svjetskom prvenstvu te dvije prijateljske u listopadu u Zagrebu i Hannoveru), dok je konačno ova četvrta pripala Hrvatima.

I to na koji način. Nijemci su svojom grubom igrom vodili veći dio susreta. O njihovoj grubosti dovoljno govori omjer isključenja, Hrvati su bili osam minuta izvan igre, a Nijemci 16. Da su portugalski suci bili malo hrabriji taj je omjer trebao biti još više u našu korist. U prvom dijelu gruba njemačka obrana isprovocirala je naše rukometaše te oni nisu igrali svoju igru, koju su konačno prikazali u nastavku. Korak po korak vraćali su se iz ponora i na kraju došli do zaslužene pobjede vrijedne polufinala. Radosti igrača i navijača nije bilo kraja. Igor Karačić koji je sa sedam zgoditaka bio naš najbolji strijelac te je proglašen igračem utakmice, iako su svi igrači, koji su ušli u igru utkali dio sebe u ovu pobjedu. Marin Šego koji u ovom susretu brojem obrana nije bio ni do koljena njemačkom vrataru Wolfu, u odlučujućem trenutku obranio je svoju mrežu i donio pobjedu o kojoj će se dugo pričati.

U Beču će naši rukometaši odigrati još dvije utakmice: u ponedjeljak 20. siječnja s Češkom i u srijedu 22. siječnja sa Španjolskom. Obje utakmice se igraju u 16 sati. Neovisno o njihovom ishodu polufinale je osigurano, samo je pitanje s kojeg ćemo mjesta iz skupine I. ući u polufinale, koje se igra u Stockholmu u petak 24. siječnja.

(www.icv.hr, mš)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content