HVALEVRIJEDNA SURADNJA Stolari virovitičke Industrijsko-obrtničke škole izrađuju kućice za napuštene pse iz Skloništa za životinje Virovitica

Izuzetno lijepa i pozitivna priča ovih se dana stvara u drvnoj radionici Industrijsko-obrtničke škole Virovitica. Naime, učenici smjer stolar i njihovi nastavnici Milan Lulić i Goran Horvat u okviru praktične nastave izrađuju drvene kućice za napuštene pse iz virovitičkog Skloništa za životinje. Marljivo mjere, režu, lijepe i spajaju vijcima i boje daske koje će biti neprocjenjiva zaštita od hladnoće napuštenim četveronošcima.

U ovom ih je trenutku oko 160, a svaki od njih treba kutak u kojemu će se zagrijati ovih hladnih dana dok čeka svoje udomitelje. Voditelj Skloništa Zvonimir Zečević objeručke je prihvatio suradnju s ovom virovitičkom školom kako bi svim svojim štićenicima, kojih je svakog dana sve više, osigurao privremeni “krov nad glavom”.

Still0123 00000 Medium

– Otac naše volonterke Viktorije Ditrih radi u Industrijsko-obrtničkoj školi pa tako zna koliko nam svaka pomoć dobro dođe. Tako je pokrenuo inicijativu da nam škola pomogne u izradi 10-ak kućica koje će nam zaista puno pomoći – rekao je Z. Zečević. Materijal za kućice je osiguralo Sklonište, a ostatak je prepušten vrijednim učenicima i učiteljima.

Ideja da u sklopu nastave izrađuju kućice za napuštene pse naišla je na veselje učenika prve godine smjer stolar i njihovih učitelja. Kako kaže stručni učitelj Milan Lulić, lakše se uči kada su učenici istinski zainteresirani za ono što izrađuju.

IMG 20200123 151717 Medium

– Drago nam je da na ovaj način možemo pomoći. Kroz 14 školskih sati, koliko nam je potrebno za izradu jedne kućice, učenici istovremeno uče i čine dobro djelo – istaknuo je M. Lulić. (www.icv.hr, ml)

IMG 20200123 110427 Medium

[g-gallery gid=”576256″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content