Izaslanstvo VPŽ posjetilo jednu od omiljenih destinacija u EU u Bruxellesu – Centar za posjetitelje Parlamentarium

U sklopu službenog posjeta Bruxellesu, izaslanstvo Virovitičko-podravske županije, uz župana Igora Androvića i njegovog zamjenik Marija Klementa, te načelnika Općine Pitomača Željka Grgačića (čija općina će ove godine biti domaćin izbora a „Najuzorniju hrvatsku ženu“ nap.a.), te „Najuzornija hrvatska seoska žena“ Svetlanu Bastalić, obišli su u Centar za posjetitelje Parlamentarium.

brux 1 dan 6Ovdje i djeca i odrasli, na jednostavan i zanimljiv način mogu vidjeti kako se donose odluke i na koji način utječu na naš svakodnevni život. Jedna je omiljenih destinacija u kojoj se posjetitelje upoznaje s događajima vezanim od početka prošlog stoljeća do danas. Pokazuje kako je Europska unija izrasla, ali i s kakvim izazovima se suočavala tijekom desetljeća povijesti. Parlamentarium je otvoren 2011. godine. Izložba je dostupna na svim jezicima EU.

brux 1 dan 17Parlamentarium su obišle i gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić gdje se održavao prošlogodišnji izbor za najuzorniju hrvatsku ženu, prva pratilja najuzornije seoske žene Snježana Dianežević te druga pratilja najuzornije seoske žene Marijana Podrug. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

brux 1 dan 29brux 1 dan 24

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content