Juniori NK Virovitice proglašeni najboljim muškim sportskim kolektivom u juniorskoj konkurenciji grada Virovitice za 2019. godinu

Juniori Nogometnog kluba “Virovitica” godinama igraju kvalitetnu ligu nogometnog središta Sjever u kojoj se natječu s najboljim momčadima sjeverozapadne Hrvatske.

Većina današnjih prvotimaca Virovitice koji su u vrhu 3. lige Sjever odradila je juniorski staž u matičnom klubu. Najbolji izdanci juniorskog sastava pod okom su trenera seniorske momčadi, koji ih često ne koristi samo kao pričuvne igrače, već za prvu postavu. U aktualnom seniorskom sastavu igraju juniori Dorian Mikičić, Angelo Bernardo Radović, Domagoj Vučemilović-Jurić i Davor Sinjaković.

Uz uspjehe u ligi, gdje se virovitički juniori svake sezone nalaze pri vrhu tablice, redovito osvajaju Županijski kup u svojoj konkurenciji i sudjeluju u završnici Kupa Hrvatske za juniore. Nakon završetka juniorskog staža najbolji igrači ostaju u seniorskom pogonu matičnog kluba ili odlaze u druge jače sredine, dok ostali popunjavaju igračke redove županijskih ligaša u virovitičkom nogometnom “bazenu”.

Prošle sezone juniore Virovitice vodio je Elvis Vinak, a jesenas ih je preuzeo iskusni Stjepan Pleše.

-U proljetnom dijelu nastojat ćemo se još igrački ekipirati, kako bi pojačali konkurenciju u momčadi. Rezultat nam nije imperativ, već stvoriti, uz postojeće, još dva tri igrača, koji će se uspješno priključiti seniorskoj momčadi – naglasio je trener Pleše.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content