Kadeti Rukometnog kluba Viro Virovitica proglašeni najboljim muškim sportskim kolektivom u kadetskoj konkurenciji grada Virovitice za 2019. godinu

Za najbolji muški sportski kolektiv u kadetskoj konkurenciji u 2019. godini izabrani su kadeti Rukometnog kluba Viro Virovitica.

U hrvatskom muškom rukometu u kadetskoj konkurenciji igra se jedinstvena liga na razini cijele Hrvatske. U njoj na temelju rezultata u proteklim sezonama sudjeluju 24 najbolje momčadi.

Uspješno prezentiraju virovitičku rukometnu školu diljem Republike Hrvatske

Već nekoliko sezona redovno u ligi sudjeluju kadeti Viro Virovitice. Unatoč skromnim financijskim mogućnostima konkurentni su ostalim momčadima u ligi. Kadeti Viro Virovitice sigurno bi postigli i puno bolje rezultate, da istovremeno ne nastupaju za seniorsku momčad svog kluba. Tako vikendima pojedini igrači odigraju po tri jake utakmice.

Vikendima kadeti, da bi odigrali svoje i seniorske utakmice, znaju proputovati više od 1.000 kilometara. Postignutim rezultatima u ligi kadeti pokazuju da škola rukometa Viro Virovitice svojim radom u svakoj generaciji stvori nekoliko igrača, koji mogu igrati u vodećim hrvatskim klubovima. Naravno i Viro Virovitica se u kadetskoj konkurenciji oslanja samo na igrački kadar iz svog pogona, dok klubovi iz većih sredini već u kadetskoj konkurenciji dovode igrače iz drugih sredina.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content