KREĆE SLAVONSKA MOTOCROSS LIGA Prijavite se i sudjelujte u pravom adrenalinskom natjecanju

U prostorijama Extreme kluba Malino-Oriovac održan je sastanak moto klubova s područja Slavonije i osnovana je Slavonska motocross liga.

Za predsjednika i voditelja lige izabran je Zoran Nožinić iz Extreme kluba Malino-Oriovac, a kao zamjenik Marko Straga iz MK Pakrac-Lipik. Osnovni cilj lige je promocija moto-sporta na našem području te pokretanje prvenstva Slavonije u motocross, quadcross i enduro disciplinama, kažu iz vodstva lige te naglašavaju kako se nadaju da će ovim potezom privući više vozača amatera, kao i mladih vozača u juniorskim kategorijama. Također osnivači lige vjeruju i u privlačenje velikog broja gledatelja na utrkama.

Prema najavama, utrke će biti održavane na stazama u Malinu, Požegi, Pakracu (Matkovac), Viškovcima (kraj Đakova), a taj popis će se još proširiti. Kako se i sam početak sezone bliži, liga ovim putem poziva sve vozače motocrossa, quadcrossa, endura i autocrossa koji su zainteresirani za sudjelovanje u prvenstvu da se jave na facebook stranicu “Slavonska motocross liga” ili tajniku lige na broj telefona 098/363-665.

Ova priča zanimljiva je i orahovačkom kraju gdje se motocross u posljednjih nekoliko godina počeo razvijati krupnim koracima zahvaljujući skupini entuzijasta i ljubitelja ovog sporta. Jedan od njih je i mladi 17-godišnji Damir Hornung koji je odnedavno član Exteme kluba Malinovac-Oriovac. Hornug naglašava kako je jedva dočekao osnivanje ovakve lige.

-Pokretanje Slavonske motocross lige za mene je velika stvar, jer dolazim iz sredine u kojoj ova vrsta sporta još nije razvijena kao u nekim drugim. Ipak, uvjeren sam da je ovo velika prilika, kako za mene tako i za sve vozače s naših prostora da osjete pravu dozu adrenalina. Ovu ću sezonu prvenstva Hrvatske i Slavonske motocross lige voziti za Extreme klub Malino-Oriovac, a s obzirom da mi je ovo prva profesionalna sezona ne želim si postaviti velike ciljeve, ali ću svakako raditi na tome da rezultati budu što uspješniji – kaže Hornung te naglašava kako mu je cilj i u svoj grad Orahovicu dovesti ovaj svijet oktana.

-Već smo mi počeli, ima nas dosta koji volimo ovaj sport, imamo i dobre temelje za svoj klub, uređenu trening stazu koju svaki dan poboljšavamo i vjerujem da za ovaj sport u Orahovici ima prostora. Tim više što tu u okolici Orahovice ima vrhunskih terena za motocross staze, a ovaj sport odličan je za promociju turizma na ovim prostorima – zaključio je Hornung.

(www.icv.hr, vg)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content