Lovac (64) sačmaricom ustrijelio psa koji je poljem šetao s vlasnicom

U subotu, 11. siječnja 40-godišnjakinja s područja Pitomače prijavila je 64-godišnjeg lovca da joj je prilikom šetnje poljem upucao psa. Prijavu za počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, zaprimili su policijski službenici Policijske postaje Pitomača.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 64-godišnjak u popodnevnim satima u blizini naselja Kladare u lovištu lovačke udruge iz Pitomače za vrijeme pojedinačnog lova s dozvolom za lov, uočio psa mješanca u lovištu koji je bio bez povodca pri čemu je lovačkom puškom tzv. sačmaricom izvršio opaljivanje prema psu kojeg je ranio. Nakon ranjavanja psa je pronašla 40-godišnja vlasnica koja se nalazila u blizini, tj. u šetnji sa psom koji je bio van njezinog nadzora te je odmah odvezla psa u veterinarsku postaju – poručuju iz PU virovitičko-podravske

Pregledom ranjenog psa nadležni veterinar je utvrdio da je pas zadobio tjelesne ozljede gdje su mu pronađene tri ulazne rane od sitne sačme. Od 64-godišnjaka je privremeno oduzeto lovačko oružje i slijedi posebno izvješće ODO Virovitica. (www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content