Lovac (64) sačmaricom ustrijelio psa koji je poljem šetao s vlasnicom

Pixabay

U subotu, 11. siječnja 40-godišnjakinja s područja Pitomače prijavila je 64-godišnjeg lovca da joj je prilikom šetnje poljem upucao psa. Prijavu za počinjenje kaznenog djela ubijanje ili mučenje životinja, zaprimili su policijski službenici Policijske postaje Pitomača.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 64-godišnjak u popodnevnim satima u blizini naselja Kladare u lovištu lovačke udruge iz Pitomače za vrijeme pojedinačnog lova s dozvolom za lov, uočio psa mješanca u lovištu koji je bio bez povodca pri čemu je lovačkom puškom tzv. sačmaricom izvršio opaljivanje prema psu kojeg je ranio. Nakon ranjavanja psa je pronašla 40-godišnja vlasnica koja se nalazila u blizini, tj. u šetnji sa psom koji je bio van njezinog nadzora te je odmah odvezla psa u veterinarsku postaju – poručuju iz PU virovitičko-podravske

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Pregledom ranjenog psa nadležni veterinar je utvrdio da je pas zadobio tjelesne ozljede gdje su mu pronađene tri ulazne rane od sitne sačme. Od 64-godišnjaka je privremeno oduzeto lovačko oružje i slijedi posebno izvješće ODO Virovitica. (www.icv.hr, PU VPŽ)