Najbolja seniorska sportašica grada Virovitice u 2019. godini je fantastična Sara Malčec: Ispred mene je težak zadatak, želim izboriti nastup na seniorskom Europskom prvenstvu

Sportska zajednica grada Virovitice proglasila je najbolje sportaše grada za 2019. godinu na svečanosti održanoj u kino dvorani Centra kulture. Drugu godinu za redom najboljom seniorkom grada proglašena je članica Karate kluba Virovitica, Sara Malčec.

S obzirom na postignute rezultate, kako nam je priznala, ova nagrada je bila očekivana. Sara je tijekom prošle godine postigla niz velikih uspjeha na raznim natjecanjima, između kojih se najviše izdvaja naslov državne prvakinje u mlađe seniorskoj konkurenciji u katama, te zlatna medalja na “Croatia Openu 2019.” održanom u Rijeci, gdje je kao pobjednica osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

-Ove godine očekuje me nastup na Europskom prvenstvu u mlađe seniorskoj konkurenciji te pokušaj da izborim nastup na seniorskom Europskom prvenstvu – izjavila je Sara.

Iako, kaže kako je pred njom težak zadatak kako bi taj nastup i osigurala, sa puno rada, truda i treninga sve je moguće. Iako Olimpijada trenutno nije u planu, Sara je protekle četiri godine provela u pripremi za iste.

– Nažalost, na sljedećim Olimpijskim igrama karate neće biti među natjecateljskim sportovima te ću do sljedećeg pokušaja plasmana na igre morati sačekati do Olimpijskih igara 2028. godine – dodaje.

Kako ističe, ova nagrada u svim nagrađenim sportašima budi poticaj za daljnji rad, stvara novu volju, motivaciju i želju da i sljedeće godine daju svoj maksimum, te da se uz ostale uspjehe u svojim sportovima ponesu i nagradu za najbolje u svom gradu.

(www.icv.hr, mr, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content