Najbolja ženska seniorska ekipa grada Virovitice u 2019. godini: Lavice u prvoligaškom društvu nakon sedam godina

Najbolja ženska ekipa u sportu grada Virovitice u 2019. godine je Ženski rukometni klub 1234 Virovitica.

Popularne Lavice prošlog proljeća osvojile su naslov prvakinja u 2. ligi Sjever, što im je prvi seniorski trofej nakon 21 godinu. U 20 kola imale su 17 pobjeda, jedan remi i dva poraza, oba od trećeplasirane Zeline. Ekipu je vodila trenerica Zdenka Premužić i rezultat ostvarila pretežito s mladim igračkim kadrom, koji je vodila od prvih igračkih koraka do seniorske konkurencije.

Nakon dužeg promišljanja uprava kluba je odlučila da se prihvati izazov i prijavila se za natjecanje u 1. ligi. Došao je novi trener Vladimir Gašparac, a igrački sastav je osvježen s iskusnim igračicama Tenom Mioč Cabadaj i Majom Mlinarić te kadetkinjom Ivanom Kirin, svim igračicama poniklima na prostoru naše županije. Nakon početnog niza od sedam poraza virovitičke rukometašice su osvojile sedam bodova i krenule prema sigurnoj zoni na tablici.

– Izuzetno sam zahvalan trenerici Zdenki Premužić, koja je s ekipom osvojila naslov prvaka u 2. ligi i najzaslužnija je za ovu nagradu. Nastavio sam na njenim temeljima pripremajući ekipu za natjecanje u puno jačoj konkurenciji. Naši treninzi rad postepeno donose rezultate. Vjerujem da možemo izboriti opstanak u društvu najboljih klubova u Hrvatskoj – rekao je trener Vladimir Gašparac.

-Treninzi su naporni i teški, ali to mora biti tako jer su protivnice puno jače nego što su bile u 2. ligi. Imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi, što se u početku osjetilo na rezultatima. Nakon nekoliko utakmica s jačim suparnicama u kojima smo poraženi, konačno smo počeli igrati s ekipama koje su podjednake snage našoj i počeli osvajati bodove. Sada nam je prvi cilj opstanak u ligi, a zatim ćemo razmišljati o idućoj sezoni – zaključila je najbolji strijelac kluba i lige Tamara Hudoletnjak.

Očito da se Ženski rukometni klub 1234 Virovitica vraća na stare staze kada je bio jedan od najjači rukometnih centara u Hrvatskoj, ne samo u mlađim uzrastima, već i u seniorskoj konkurenciji.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content