Noć muzeja u Gradskom muzeju Virovitica: Čeka vas razgledavanje stalnog postava, Escape room, pub quiz i gypsy jazz koncert

Petnaesta po redu Noć muzeja, manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja te koja je tijekom proteklih godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja, održat će se i ove godine, 31. siječnja (petak).

Prema navodima na službenoj stranici manifestacije, više od 5.000,000 posjetitelja posjetilo je muzeje u Republici Hrvatskoj tijekom 15 godina održavanja ove manifestacije čiji je jedan od najznačajnijih dosega promocija muzeja i muzejske struke te stvaranje nove publike. Iz tog razloga, važno je ovu jubilarnu Noć muzeja povezati s dvije velike obljetnice – 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split (osnovanog 1820. godine) i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu (osnovanog 1880. godine).

Povodom ovog događaja, Virovitičanima i svim zainteresiranima se u petak, u 18 sati, otvaraju vrata Gradskog muzeja Virovitica, koji se nalazi u novoobnovljenom Dvorcu Pejačević.

Dok će od 18 do 1 sati biti moguće razgledavanje novih stalnih postava „Drveno doba“ i „Povijest grada i dvorca“, virovitički muzealci osigurali su za svoje posjetitelje i dodatne sadržaje.

Tako ćete od 18.30 do 22 sati moći pokušati „pobjeći“ iz prostorije, odnosno okušati svoju sreću i snalažljivost u Escape room, konceptu inteligentnog provoda, a od 20 do 21 sat održat će se tematski pub kviz. Prijave za Escape room i pub kviz počinju 27. siječnja (ponedjeljak) i traju do 30. siječnja (četvrtak).

Od 23 sata u atmosferičnom prostoru muzeja nastupit će Damir Kukuruzović Django Group. Damir Kukuruzović je najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta, romsko-belgijskog gitarista i skladatelja zaslužnog za osmišljavanje i popularizaciju gypsy jazza.

Ulaz na manifestaciju Noć muzeja 2020. je slobodan.

(www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content