ODLIČAN ULAZAK U 2020. GODINU Vlado Karakaš iz Orahovice u “Milijunašu” osvojio 64.000 kuna

Sve više i više ljudi danas se odlučuje okušati u bilo kojem kvizu znanja na hrvatskim televizijama, ili jednostavno uživaju samo u popularnim pub kvizovima i taj svijet postao je gotovo kao nekakva opsesija. No, ima i onih koji to jednostavno vole, kojima nisu važni novci nego igra i testiranje svog vlastitog znanja. Takav je i strastveni kvizaš iz Orahovice Vlado Karakaš, čovjek koji svaki kviz gleda s osmijehom, uživa u svakom trenutku provedenom uz kvizove. Vlado je prve dane Nove godine obilježio na pravi kvizaški način, osvojivši lijepe 64 tisuće kuna u Milijunašu. Vlado priča da je u njegovom kvizaškom životu sve počelo najkultnijim hrvatskim kvizom, Kviskotekom koju nije propuštao gledajući, ali se nikada nije usudio prijaviti.

– Moja ljubav prema kvizovima počela je pojavom Kviskoteke ’80-ih godina koju sam redovno gledao i testirao svoje znanje, ali se tada nisam usudio prijaviti. No, 2000. kada se pojavio ”Milijunaš” ponovno sam se zagrijao za kviz i rekao sam ”to je to” tu se moram okušati. Prvi kviz na kojem sam nastupio bila je Najslabija karika 2004. godine na kojoj sam nastupio čekajući da me pozovu na Milijunaša. ”Kariku” sam uspješno apsolvirao i pobijedio na tom prvom nastupu i to mi je dalo krila i potreban motiv da se još više zagrijem za kvizove i proširim postojeće znanje, osobito iz područje gdje sam ”najtanji”. I onda je krenulo dalje – započinje Karakaš te nastavlja svoju kvizašku priču:

0701karakas 1

– 2006.godine sam konačno dobio poziv na Milijunaš, prošao najbrži prst i postigao do sada najveći uspjeh na kvizovima. Došao sam do 14 pitanja i mogućnost odgovora za 500 tisuća kuna, ali nisam se usudio odgovarati ga jer mi je rizik bio prevelik, a nisam bio sto posto siguran u točan odgovor, a uz to džoker publika mi je totalno krivo odgovorila. Taj nastup pamtit ću cijelog života, a još i danas me kopka što je bilo u 15. pitanju. Poslije toga slijedio je uspješan nastup u kvizu 1 protiv 100 gdje sam ostao jedini na galeriji eliminirajući svih 100 na toj galeriji. Nakon toga stigla je i Potjera gdje sam također bio dosta uspješan i zajedno s još dvoje natjecatelja ”pobjegao” lovkinji Morani Zibar – kaže kvizaš Vlado koji se prošle godine ponovno vratio u svoj najomiljeniji kviz ”Tko želi biti Milijunaš”.

– Prošle godine kada je Milijunaš ponovno krenuo, naravno opet sam se prijavio i brzo dobio mogućnost nastupa. Jedini sam riješio najbrži prst i ponovno sjeo na vrući stolac nasuprot Tariku Filipoviću. Ovaj puta nastup je bio nešto manje uspješan nego prošli put jer sam brzopleto i nepotrebno potrošio džokere, ali sam ipak prošao drugi prag, odgovorio točno na 11 pitanja i na 12 odustao. Sada mi preostaje neki novi kviz koji će se eventualno pojaviti i zapravo jedva čekam novi izazov – s osmijehom će Karakaš koji kroz kvizove ima niz zanimljivih anegdota.

– Zanimljivo je da sam u finalu Najslabije karike igrao protiv svoje školske kolegice iz Gimnazije u Slavonskom Brodu. Također ću pamtiti i ovaj sad zadnji milijunaš jer sam na čuđenje svih nazočnih, nisam poslušao svog džokera ”zovi” i u zadnji čas promijenio njegov odgovor koji se na kraju srećom pokazao ispravnim. Kada me je Tarik pitao ”kako sad odjednom mijenjam odgovor” rekao sam da želim da se džoker ne osjeća krivim ako nije točno odgovorio, a odluka je ionako moja. Prilikom brojnih snimanja na HRT-u susreo sam većinu poznatih i jakih kvizaša koji su svi vrlo pristupačni, obični i najnormalniji ljudi, osobito pamtim nastup Mirka Miočića u kvizu 1 protiv 100 kada je osvojio rekordan iznos. U Potjeri sam igrao i protiv Kotige, Kreše i Morane i svi su sjajni ljudi, a meni je naravno najdraža Morana jer nas jedina nije ulovila – kaže Vlado koji je strastveni ljubitelj i pub kvizova.

– Zadnjih godina došlo je do prave ekspanzije scene pub kvizova, to je jedna vrlo pozitivna stvar i lijepo je da se mladi, ali i svi ostali druže u kafićima uz čašu piva i mnoštvo zanimljivih pitanja, a bude i zanimljivih odgovora. Ja, naravno, ne propuštam priliku da sa svojom ekipom ”Klasa optimist” sudjelujem kao u Orahovici tako i u Slatini, Našicama, Požegi i Virovitici. Osobito bih pohvalio kviz scenu u Požegi gdje se okupi preko 20 ekipa. Uvijek me pitaju što je važno na kvizu uz znanje, a ja volim reći da je uz znanje koje se stječe cijeli život što kroz školovanje, što kroz sam život. Pore toga je važna dobra koncentracija i smirenost, a u Potjeri je recimo važno i brzo razmišljanje, a u Milijunašu taktika i donošenje prave odluke u pravi trenutak – zaključio je Vlado Karakaš. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content