ODLIČNA SPORTSKA I DEMOGRAFSKA PRIČA Čačinci stipendijama i popularnim projektima promiču lokalni sport

Čačinci su oduvijek poznati kao mjesto iznimnog sportskog srca. Za sportaša iz Čačinaca nikada nema predaje: za svoje mjesto i klub ako treba i “glavom će u kopačku”. Vrhunska je to odlika koja je ne samo Čačincima, nego i mnogim drugim klubovima u kojima su njegovi sportaši nastupali donosilo pobjede i trofeje.

A da bi svako dijete, učenik i student što više vremena proveo u sportu, pobrinula se i sama Općina koja je prije nekoliko godina povukla sjajan potez. Odlučila se na sportske stipendije, pomoć kakvu možda niti jedna jedinica lokalne samouprave u Slavoniji ne pruža svojim sportašima. Glavna odrednica ove stipendije je da njeni korisnici igraju isključivo u sportskim klubovima na općinskom području.

ODLIČNI SPORTSKI REZULTATI

– Sportske stipendije koje već duži niz godina dajemo našim studentima i učenicima su, vjerujem, jedinstveni primjer u Slavoniji, a usudio bih se reći možda čak i u cijeloj Hrvatskoj. Općina tako pomaže učenicima i studentima koji su aktivni sportaši u bilo kojem našem klubu, neovisno je li riječ o nogometnom, košarkaškom, streličarskom, boćarskom- nabraja načelnik Mirko Mališ koji kaže kako će Općina pružiti potporu svakom klubu koji omogući djeci i mladima ostanak na ovom području i osigura im odlične rezultate.

OPĆINEm čačinci vg Custom

– Za primjer, košarkaši su nam prvi u trećoj ligi, nogometaši u vrhu 1. županijske lige, boćari su na ulasku u ovu sezonu ušli u viši rang, streličari osvajaju državna prvenstva. Kada sve to pogledamo, možda je to jedan mali segment, ali svakako vrijedna kockica u mozaiku velikih sportskih uspjeha – ponosan je Mališ. Naglašava da je i ova priča dio poticaja mladima ka zdravom načinu života.

DOBRA DEMOGRAFSKA MJERA

– Moram pohvaliti NK Mladost koji je pokrenuo projekt „Sport4All“, koji smo zapravo svi zajedno osmislili, a uključuje već i one najmlađe – vrtićke skupine, preko osnovnoškolaca do svih mladih do 29. godine. Presretan sam što se dobivena sredstva maksimalno korektno i kvalitetno troše na afirmaciju sporta. Samim time dobivamo i na demografskim mjerama, gdje mladi njeguju osjećaj prema svojoj sredini. Naravno, nadamo se da ćemo tako dobiti i vrhunske sportaše – zaključio je Mališ.

Govoreći o NK Mladost, kaže kako imaju dosta mladih koji koriste sportsku stipendiju, priliku koju hvali i predsjednik NK Mladost Čačinci Goran Bušljeta.

 

– Sada smo već nadaleko poznati vjerujem kao jedini nogometni klub u županiji, možda i šire, koji ne plaća niti jednog svog igrača. Uvijek ćemo radije uložiti novce u sportsku opremu i maksimalne uvjete za rad, prije svega djece, a potom i prve ekipe, nego plaćati neke igrače ‘’sa strane’ – kaže naš sugovornik koji ističe da je to potez koji je postigao i to da djeca i mladi znaju voljeti i cijeniti svoju sredinu.

– Naravno, uvijek ima onih koji odu čak i u klubove nižeg ranga za koju kunu. No možemo reći da smo uspjeli – samo u školi nogometa imamo više od 100 djece. Zato smatram da je i ova općinska sportska stipendija prava stvar, jedan oblik pomoći našim nogometašima koji se žele razvijati u domaćem klubu i pomoći njegovom uspjehu – kaže Bušljeta. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content