Održan zbor građana Mjesnog odbora slatinskog prigradskog naselja Gornji Miholjac

U slatinskom prigradskom naselju Gornji Miholjac, Vijeće Mjesnog odbora na temelju članka 52. Statuta Grada Slatine sazvalo je i održalo u nedjelju. 26. siječnja u Hrvatskom domu zbor građana Mjesnog odbora Gornji Miholjac sa sljedećim dnevnim redom:

1. Izvješće i informacije o odrađenim projektima, radovima i događanjima značajnim za Mjesni odbor Gornji Miholjac u 2019. godini

2. Plan rada Mjesnog odbora za 2020. godinu

3. Razno

Prisutne građane Mjesnog odbora Gornji Miholjac pozdravio je predsjednik Željko Kolinger te na početku istaknuo dobru suradnju s Gradskom upravom Grada Slatine.

– Započet je jedan veliki projekt izgradnje mosta preko rijeke Čađavice u Ulici Kneza Domagoja za koji je, nakon zatvorene financijske konstrukcije, potpisan krajem godine ugovor s izvođačem radova s vremenom izvršenja u roku šest mjeseci ove godine. Zatim, od Ministarstva hrvatskih branitelja krajem 2019. godine odobreno je sufinanciranje projekta postavljanja Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Miholjcu u visini 40.000 kuna, koji će biti postavljen do kraja ove godine. Nadalje, u protekloj godini u kući posljednjeg ispraćaja postavljen je klimatizacijski uređaj, a za Dan mjesta i zaštitnice sv. Terezije Avilske od strane Grada Slatine pružena je potpuna potpora svim višednevnim organizacijskim programima koji su planirani od strane VMO i ove godine u suradnji sa svim prošlogodišnjim organizatorima. Prema prijedlogu malih komunalnih akcija za ovu godinu planirano je opremanje prostora Hrvatskog doma u Gornjim Miholjcu sa stolovima i klupama na rasklapanje, konferencijskim stolicama i ugradnja klimatizacijskog uređaja u prostoru automatske streljane SK Miholjac, koja se također nalazi u sklopu Hrvatskog doma – istaknuo je predsjednik MO Gornji Miholjac Željko Kolinger.

20200126 103029 1
foto: Ž. Kolinger

Uz uključivanje i raspravu prisutnih sugrađana donesena je i Odluka o održavanju svih zelenih površina na području Mjesnog odbora, koje će se organizirati i provoditi putem pozivnih akcija građana Gornjeg Miholjca, a tijekom godine pokušat će se prema potrebitim prioritetima zatražiti nasipanje i ravnanje neasfaltiranih cesta u mjestu.

Na kraju sastanka predsjednik MO Željko Kolinger zahvalio se prisutnim sugrađanima na dolasku i odvojenom vremenu, te na svim konstruktivnim prijedlozima u cilju podizanja boljih uvjeta življenja u mjestu.

(www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content