OPĆINA ČAĐAVICA Načelnik Mirko Rončević: 2019. godina protekla je u znaku projekata, a 2020. donosi mnogo novih planova

Jedan od najvažnijih i najvrjednijih projekata koji je započeo tijekom 2019. godine zasigurno je “Izgradnja dječjeg vrtića u Čađavici”. To je prvi objekt takve namjene koji Općina Čađavica nije imala od njena osnutka, davne 1993. godine.

Osim spomenute izgradnje dječjeg vrtića u Čađavici, protekla godina obilovala je građevinskim radovima koji su obuhvatili cijelo općinsko područje. Primjerice, nastavak izgradnje kanalizacijske mreže naselja Čađavica, uređenje društvenog doma u naselju Donje Bazije, izgradnja dijela pješačke staze u naselju Noskovci, uređenje stare zgrade ambulante u zgradu za potrebe udruga s područja općine Čađavica, izgradnja pješačkog i biciklističkog mosta kod parka u Čađavici, rekonstrukcija Područne škole Noskovci – preuređenje i prenamjena zgrade za školu, instalacija grijanja u zgradi mjesnog doma u Čađavičkom Lugu te sanacija ceste u Vraneševcima.

Također, pokrenut je postupak nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, sanirana je prilazna cesta do kapelice Vraneševci, energetski je obnovljena zgrada društvenog doma u Noskovcima. 2019. aktivno je s radom započela i nova zgrada ambulante Čađavica, u kojoj su odnedavno ordinacija opće medicine i stomatološka ordinacija.

– Općina Čađavica brine se o najosjetljivijima u općini – djeci, staračkim i samačkim kućanstvima. To potvrđuje izdvajanje financijskih i materijalnih sredstava potrebitima. U tu svrhu u protekloj se godini iz općinskog proračuna izdvojilo ukupno 401.354 kuna, a sredstva su izdvojena za pomoć obiteljima i kućanstvima – rekao je načelnik općine Čađavica Mirko Rončević.

Također, Općina se brine za stipendije studentima, smještaj u učeničkim domovima, prijevoz učenika srednjih škola, nabavu školskih udžbenika i ostalog pribora, opreme za novorođenčad, provedbu programa pred-škole, sufinanciranje specijalističko-konzilijarne zaštite (oftalmolog, urolog), Zavoda za hitnu medicinu. U tijeku je provedba programa “Zaželi – Općina Čađavica” na kojem je zasad zaposleno ukupno 13 osoba s područja općine Čađavica, dok je još jedna osoba u postupku prijma u radni odnos. Razumijevanje za svoj rad te financijsku pomoć našle su sve udruge s područja općine Čađavica, kao i udruge koje djeluju izvan općine Čađavica. Za njihov rad iz općinskog proračuna izdvojeno je ukupno 713.829 kuna. Kao što je već prethodno spomenuto, u završnoj fazi je i adaptacija zgrade udruga gdje će svaka udruga dobiti svoj prostor za budući rad i djelovanje.

U 2020. GODINU SIGURNIM KORAKOM

U 2020. godini slijedi podosta novih planova i projekata. U planu za realizaciju su izvođenje radova na održavanju društvenog doma u naselju Starin, nastavak izgradnje pješačkih staza u naselju Noskovci, rekonstrukcija autobusnog stajališta u Čađavici, za koju su vezana dva projekta; povezivanje sustava tehničke zaštite imovine korisnika te unapređenje prometne infrastrukture. U planu je već nominirana i odobrena izgradnja pješačkih staza i uređenje okoliša na groblju u naselju Čađavica, čeka se natječaj za izgradnju zgrade sportsko-rekreativne namjene kao i za izgradnju zgrade mjesnog doma u Vraneševcima.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije za izgradnja vatrogasnog spremišta u naselju Vraneševci. Aktivno se radi na planovima za uređenje centra naselja Čađavica, uz koje ići i rekonstrukcija dijela Kolodvorske ulice u Čađavici. Nastavlja se s izvođenjem radova na rekonstrukciji javne rasvjete na području općine, a nedavno su potpisani sporazumi s Općom bolnicom Virovitica za sufinanciranje opremanja prostora Opće bolnice Virovitica i skloništa za smještaj osoba žrtava obiteljskog nasilja. Sve to ne bi bilo moguće bez nadležnih ministarstava i institucija te im svima Općina Čađavica na čelu s načelnikom Mirkom Rončevićem iskreno zahvaljuje.

(www.icv.hr, Općina Čađavica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content