Orahovčanin Ivan Perković stigao s novom donacijom, Općoj županijskoj bolnici Našice uručio tridesetak modernih medicinskih kreveta

Iako mnogi Orahovčani to možda i ne prepoznaju, ma koliko se mediji trudili prenijeti pravodobnu i punu informaciju, Ivan Perković rođeni Orahovčanin i njegova supruga Karmen, djelujući kroz francusku humanitarnu organizaciju Fraternite Catalogne Kroatie, rade i pomažu samo srcem.

Krajem prosinca ova je organizacija putem Ivana i Karmen isporučila još jedan šleper medicinskih pomagala orahovačkom Crvenom križu, a posebno po treći puta vrijedna donacija uručena je našičkoj Općoj bolnici u vidu 30-ak modernih medicinskih kreveta.

Perković je naglasio kako je njemu i organizaciji u kojoj radi najvažnije da su nekome pomogli i to im je najveća nagrada za sav uložen trud.

– Nama ne trebaju nikakve nagrade i priznanja, najsretniji smo kada nam se jave ljudi kojima smo uspjeli pomoći nekakvim pismom, porukom ili e-mailom zahvale. To je dokaz da sve ovo što dovozimo nešto znači i dok god je tako mi ćemo raditi koliko možemo. Lijepo je pomoći potrebitom – rekao je Ivan Perković te u 2020. najavio nove donacije humanitarne pomoći.

Ivan i Karmen Perković s čelnicima našičke bolnice Custom

Nakon što su kreveti stigli u Orahovicu, vrlo brzo stigao je kamion koji ih je prevezao u našičku bolnicu gdje ih je dočekao ravnatelj Opće bolnice dr. Hrvoje Šimić.

– Izuzetno smo sretni, jer nam je stigao kamion mješovite donacije, onoga što nam najviše treba, bolesničkih kreveta, ormarića i dječjih krevetića. Jedna je ovo od najvrjednijih donacija koja je stigla u našu bolnicu, pa ovim putem upućujem velike zahvale obitelji Perković, njihovoj humanitarnoj organizaciji Fraternite Catalogne Kroatie te Crvenom križu Orahovica i na ovoj donaciji i na dosadašnjoj odličnoj suradnji – rekao je ravnatelj našičke bolnice Hrvoje Šimić.

Ivan Perković na kraju se zahvalio dr. Šimiću na odličnoj suradnji i srdačnom prijemu.

– Ovo je treća donacija našičkoj bolnici ove godine i izuzetno vrijedna. Sve skupa smo prikupljali mjesec dana, a cilj nam je bio bolesnicima olakšati vrijeme boravka u bolnici. Suradnja će trajati i dalje, a moram naglasiti da sam presretan što nas je ravnatelj doktor Šimić iznimno srdačno primio i potvrdio da je ova donacija njima iznimno važna – zaključio je Perković.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content