Pitomački Likovni klub Duga održao godišnju skupštinu, nova predsjednica Lojzika Rukavina

U četvrtak, 23. siječnja Likovni klub Duga iz Pitomače održao je godišnju izbornu skupštinu i izabrao novo rukovodstvo udruge.

Skupštinu je otvorio predsjednik Matija Golubić, iznio je najznačajnija ostvarenja kluba u protekloj godini, organizaciju Vidovskog Liko-festa, međunarodnu izložbu pisanica, likovnu koloniju kluba kod Vesne Bajić, organizaciju samostalne izložbe Stjepana Ivanca i godišnje izložbe kluba.

Obje, vrlo uspješne izložbe održane su u prostoru Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici. Slikar Stjepan Ivanec naglasio je da je ovo bila deseta jubilarna godišnja izložba kluba. Iznio je da se oko toga i osobno potrudio i kao stručna osoba smatra je izvrsnom i najboljom do sada. Izložbu je pratio kvalitetan katalog, pozivnice i plakati. Prolog za katalog napisala je književnica Božica Jelušić i popratila ga prigodnim govorom na otvorenju izložbe, a i mjesto izložbe je vrlo reprezentativno.

godišnja skupština LK Duga 1 scaled e1580127462706
foto: B. Mihoković

Interpretacijski centar pokazao se uspješnim i za tu vrstu prezentacije kulture, što govore i komentari posjetitelja. Posebno zadovoljstvo čini iznenađujuće velik broj posjetitelja, koji dolaze vidjeti izložbe i prate brojne kulturne događaju u tom prostoru. U centar dolaze i veće grupe sa šireg područja Hrvatske. Svoja pozitivna zapažanja dali su i prisutni članovi kluba.

godišnja skupština LK Duga 3 scaled e1580127436602
foto: B. Mihoković

U radnom dijelu skupštine izabrani su kao nova predsjednica kluba Lojzika Rukavina, za dopredsjednika Stjepan Ivanec, a za tajnika, Matija Golubić. U stručni umjetnički savjet izabrani su Stjepan Ivanec, Božidar Puškaš i Ivan Lovreković.

U predsjedništvo udruge izabrani su Matija Golubić, Stjepan Ivanec, Lojzka Rukavina, Anđelka Ivanec i Vesna Baić. U nadzorni odbor izabrani su Darko Domitrović Miki, Barica Mihoković i Žarko Giba. Skupština je donijela sve potrebne akte za daljnji rad.

(pitomaca.hr, bm)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content