PJESME NAŠE MLADOSTI U subotu, 11. siječnja Županijski festival pjevača umirovljenika u Kazalištu Virovitica

Na prvom županijskom festivalu pjevača umirovljenika, koji će se održati u subotu 11. siječnja u Kazalištu Virovitica (početak je od 18,00 sati), nastupit će četrnaest izvođača, odnosno tridesetak pjevača iz Virovitice, Orahovice, Pitomače, Vaške, Kapele Dvora, Brezovice, koje će pratiti grupa “Stop”. Među njima je dobar dio njih, koji su prije pedesetak ljeta pjevali na lokalnim festivalima – poput Prvi glas Virovitice, Moj prvi uspjeh ili na putujućoj karavani pjevača amatera, kao i na festivalu “Studio 55”, na kojem su u Virovitici nastupile i danas afirmirane pjevačice, Ivana Ranilović Vanna, Vlatka Pokos, Alojz Lach,…

U proteklih 45 dana pjevači su pripremili pregršt starih, dobrih hitova, poput, Zbog jedne divne crne žene, Mirišu li naše ruže, Tebi majko misli lete, Zelene oči, Moj angelek, Moja Hercegovina, Dolina našeg djetinjstva, Ima jedna duga cesta, Cesarica, Sve behara, O sole mio,… Pored klape Orahovica, Pitomačanke, i tria Zlatne godine Podgorja, za laskavi naslov pobjednika festivala prema izboru publike, ali i stručnog žirija još će se boriti: Josip Barčanac, Tomislav Lucić, Stjepan Virag, Kata Sinjaković, Tomislav Galeković, Pero Berkec, Vladimir Doppler, Slavica Berkec, Mato Brođanac, Josip Troha, Krunoslav Mitrovac i Branko Vargović.

U zabavnom programu plus, dok će se prebrojavati glasovi publike nastupit će skupina iz Dnevnog boravka Crvenog križa Virovitica s nekoliko atraktivnih tjelovježbi, komičarka Ružica Cerjan, vicmaher Vladimir Župan, te najstariji violinist u Hrvatskoj Ivan Kovačević uz pratnju Perice Mihaljevića. Zanimanje za festival je veliko, pa će tako sutra pedesetak umirovljenika iz Orahovice stići autobusom. Festival će pratiti i predstavnici dvadeset i dvije umirovljeničke udruge, koji će sutra u Domu za starije osobe Baturina održati i svoj redovni radni sastanak. (www.vpz.hr, tm)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content