Predstava „Život je čudo“ oduševila posjetitelje Kuće Petra Preradovića

Danas (nedjelja) Knjižnica i čitaonica Pitomača i Centar za kulturu „Drago Britvić“ organizirali su predstavu „Život je čudo“ u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića.„Život je čudo“ već samo po sebi zvuči zanimljivo i čudnovato ali to je i naziv predstave Teatra Rugantino. Ivica Ivanišević izvorno je pisao taj tekst za suosnivača Rugantina, velikana glumišta Ivicu Vidovića, pohvale za režiju predstave dobila je Gordana Gadžić, a odličnu glazbu potpisuje Darko Rundek.

O čemu se radi u predstavi pisac Ivica Ivanišević je ovako objasnio:
“Naša predstava govori o umijeću radovanja životu. Njezin junak samo je na prvi pogled sit svega, on je zapravo gladan, on hoće još, njegov je apetit neutaživ, on želi i dalje svjedočiti čudu života.”
Izmiren sa sudbinom i svijetom prostodušni Splićanin Fabijan pripovijeda o odrastanju u siromašnom ribarsko-težačkom predgrađu, životu tijekom fašističke okupacije, internaciji u izbjeglički logor El Shatt, danima socijalističke izgradnje, tranzicijske razgradnje.

IMG 0035

Ovaj tekst pisan je po narudžbi velikana našega glumišta i osnivača Teatra Rugantino Ivice Vidovića koji se je poželio vratiti najrizičnijoj scenskoj formi, monodrami, i to s materijalom koji će zrcaliti ponešto od njegova iskustva i osobnosti. Upravo stoga tekst je ambijentiran u predjele koji su ga možda i presudno odredili te začinjen epizodama iz njegova života.

Predstavu „Život je čudo“, u kojoj je Ivičino mjesto hrabro preuzeo Siniša Popović i majstorski izgradio lik Fabijana, Teatar Rugantino posvećuje svom utemeljitelju, glumcu koji je dugi niz desetljeća u kazalištu, na filmu i televiziji stvarao nezaboravne uloge.

Sama predstava oduševila je sve posjetitelje Kuće Petra Preradovića te se tražilo mjesto više. (www.icv.hr, dr, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”575591″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content