Profesori i studenti Ekonomskog fakulteta iz Osijeka posjetili Dravsku priču

U petak profesori i studenti 4. i 5. godine smjera Ekonomska politika i regionalni razvoj Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, nakon obilaska uspješnih projekata na području Virovitičko-podravske županije u sklopu terenske nastave, posjetili su i Informativno edukativni centar – hostel Dravska priča u Noskovcima.

Ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo provela ih je kroz prostore obnovljenog objekta – bivšeg ljetnikovca grofa Draškovića, a danas sjedišta Javne ustanove. Posjetitelji s EFOS-a tako su imali prilike upoznati se s radom djelatnika u zaštiti prirode VPŽ-a, njihovim uredima i tematski uređenim prostorijama Centra, ali i smještajnim kapacitetima i novim sadržajima za posjetitelje.

Korisno struci budućih magistara ekonomije, bilo je predavanje o mogućnostima financiranja ovakvih projekata, odnosno iz kojih izvora i u kojim fazama se Centar obnavljao i opremao. Ovakav praktični primjer primjene dostupnih europskih izvora financiranja, studentima je upotpunio njihova stečena teorijska znanja i poslužio kao motivacija za budući rad. (virovitica-nature.hr)[g-gallery gid=”575276″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content