PROJEKT RUPO – JAČANJE RURALNOG PODUZETNIŠTVA Edukacijom malih i srednjih poduzetnika do uspješnijeg računovodstvenog i financijskog upravljanja poduzećima

U utorak, 14. siječnja Razvojna agencija VIDRA je u sklopu projekta RUPO – Jačanje ruralnog poduzetništva organizirala edukaciju za sve mikro, male i srednje poduzetnike s područja Virovitičko-podravske županije u svrhu unaprjeđenja njihove gospodarske uspješnosti.

Edukaciju pod nazivom Računovodstveno i financijsko upravljanje poduzećima održala je Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u prostorijama Poduzetničkog inkubatora Virovitica s početkom u 10:00 sati. Edukacijom su mali i srednji poduzetnici upoznati s osnovnim pojmovima računovodstvenog upravljanja poduzećima, aktualnim zakonodavnim okvirima i poreznim propisima te financijskim poslovanjem. Navedene teme promatrane su s aspekta poduzetnika s ciljem stjecanja novih znanja vezanih uz njihovo poslovanje te prikupljanja relevantnih informacija s područja računovodstva i financija.

rupo1
Foto: inkubatorivpz.hr

Razvojna agencija VIDRA kao poduzetnička potporna institucija na dnevnoj bazi pruža usluge malim i srednjim poduzetnicima te je kroz iskustvo rada s istima prepoznala potrebu educiranja korisnika bespovratnih sredstava o navedenim temama. Cilj ovoga događaja bio je educirati što veći broj malih i srednjih poduzetnika o osnovnim pojmovima vezanim uz računovodstveno i financijsko upravljanje poduzećima kako bi se povećala uspješnost upravljanja istima.

Ugovor o bespovratnim sredstvima vrijedan 452.008,96 HRK za projekt RUPO potpisan je u srpnju 2018. s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. (ravidra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content