PRVA OVOGODIŠNJA BEBA Župan Andrović posjetio malenu Magdalenu Mikolčić rođenu na prvi dan nove godine

U jutarnjim satima prvoga dana nove godine, na svijet je došla malena Magdalena Mikulčić, prvo rođeno dijete u Općoj bolnici Virovitica i Virovitičko-podravskoj županiji. Rođenjem Magdalene nastavljena je tradicija poroda beba u prvim danima nove godine. U trenutku rođenja težila je 3200 grama i bila dugačka 50 centimetara.

-Rodila sam je u 9.45 sati ujutro i nedugo nakon toga doznala da je ona prva rođena beba u Virovitičko-podravskoj županiji. S obzirom da mi je ovo prvo dijete, malo smo se napatile Magdalena i ja, no vrijedilo je. Bila je to ljubav na prvi pogled, a kada sam je stavila na prsa, stao je svijet i više ništa nije postojalo. Veselim se narednim danima jer ću je napokon imati priliku neprestano ljubiti – s osmijehom je rekla mama Jasmina Mikolčić iz Slatine te dodala kako je svoju Magdalenu dugo iščekivala.

IMG 20200102 105658

– Iako ginekološki posao podrazumijeva puno više od porađanja žene, najslađi dio struke odnosi se upravo na dio rodilišta, rađanja i dolaska na svijet. Poseban je osjećaj podijeliti emocije majke i očeva koji sve češće prisustvuju rođenju. Nažalost, trend u Hrvatskoj je smanjenje novorođene djece, tako je i kod nas s obzirom da smo primarno ruralni kraj pa nas obilježava tendencija iseljavanja mladih obitelji. U odnosu na prošlu godinu imamo pad za 97 novorođenih što je za nas izrazito puno – istaknuo je Tvrtko Kovačević Ginekolog i opstetičar Opće bolnice Virovitica te istaknuo je na području VPŽ prošle godine rođeno 573 djece.

Predivnu Magdalenu posjetili su župan Virovitičko–podravske županije Igor Andrović te ravnatelj virovitičke bolnice, Dinko Blažević donijevši Magdaleni prigodne darove u ime predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

IMG 20200102 110108

-Sa zadovoljstvom smo posjetili prvu rođenu bebu u ovoj godini, u Virovitičko-podravskoj županiji te upoznali malenu Magdalenu iz Slatine. Drago mi je što je sve prošlo kako treba i što je bebica zdrava i što će ubrzo ići doma – s osmijehom je rekao župan Igor Andrović te dodao kako svake godine posjete prvo novorođenče rođeno u županiji.

– Prošle godine zabilježeno je rođenje nešto manje djece nego godinu prije, no nadam se da će ti trendovi ubrzo rasti. U tome ćemo i mi kao Županija nastojati doprinijeti i što se tiče demografskih mjera koje provodimo u suradnji s našim općinama kao što su to izgradnja novih vrtića, škola, kupovine udžbenika i besplatnog radnog materijala kako bi ti mladi ostali na području naše županije i kako bi se onda i povećao broj novorođene djece – istaknuo je župan Andrović.

U planu je, ističe župan Andrović, izmjena infrastrukture ove bolnice, prošle godine dovršen je projekt novoga rodilišta pa se će se ove godine krenuti u realizaciju tako da će uskoro ovdje biti novo rodilište koje će pružati bolje uvjete ženama koje će doći ovdje na liječenje, rodiljama, ali i liječnicima. (www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”573364″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content