OD MEDITERANA DO GVINEJSKOG ZALJEVA Saša Pjanić i Bernard Tkalčec u petak, 31. siječnja, kreću na novi humanitarni rally

Humanitarno-putopisni projekt prokušane i nagrađivane ekipe hrvatskih putnika, putopisaca, sportaša i fotografa, udruženih u službeni hrvatski humanitarni rally tim “MyLife4Kids”, kreće po treći put u petak, 31. siječnja, na najveći humanitarni rally na svijetu “Budimpešta-Bamako”.

Terenskim vozilima i motorkotačima proći će 20.000 kilometara dug put Zapadnom Afrikom, kroz Senegal, Mauritaniju, Mali, Gvineju i Sierra Leone i pritom sela, gradove i zajednice darivati poklonima.

OD MREŽI ZA KOMARCE DO LIJEKOVA I RUČNO ŠIVANIH IGRAČAKA 

– Asortiman koji ove godine prevozimo je šarolik. Pronaći će se tu svega, od školskog pribora, šivanih igračaka u obliku životinja iz našeg podneblja, lijekova, ponajprije antipiretika i analgetika, vitamina, mreža za komarce, pa sve do raznih medicinskih potrepština – izjavio je fotograf i putopisac Saša Pjanić, kojega će ove godine, po prvi put, s područja naše županije pratiti i Bernard Tkalčec, poznati vlasnik Zlatnog klasa Otrovanec.

U 40-ak dana proći će kopnenim putem od Hrvatske do Bamaka i natrag te izravno pomoći ruralnim zajednicama Podsaharske Afrike, napose djeci. Sitnica poput bilježnice mnoge će iskreno obradovati, a poklon poput mreže za komarce doslovno može spasiti život, poručuju budući putnici, koji su spremni na sve izazove ovog zatjevnog i nadasve posebnog putovanja.

– Tijekom ovog putovanja najviše će me biti strah kvarova na automobilu i toga da nekim slučajem naša misija ne uspije. Ovo za nas nije osobna avantura, već nam je glavni cilj dostava potrepština djeci kako bi im barem na neki način olakšali. Mi nismo veliki humanitarci, ali dajemo neki doprinos, stoga je na nama da uspijemo ostvariti sve što smo zamislili, a samim time i opravdamo ugled naših sponzora – dodao je Bernard.

1164396
foto: S. Pjanić

VELIKA OČEKIVANJA 

Prije početka njihovog putovanja, iznijeli su nam svoja očekivanja, ciljeve te planove koje će pokušati ostvariti nakon povratka.

– Već sada možemo reći da je ovogodišnji projekt veći od onog koji je održan prošle godine. Po povratku imamo velika očekivanja koja jedva čekamo ostvariti. Nadamo se organizaciji tribina, promocija i raznih događaja preko kojih bi razmjenjivali iskustva, a to bi prvenstveno trebalo ići u škole na području Virovitičko- podravske županije, a uz to pregovaramo i sa jednom školom iz Istre. Dio očekivanja već se ispunio, budući da je ova godina sponzorski najzaokruženija. Drago mi je da su ovu cijelu priču pomogli Grad Virovitica, Virovitičko-podravska županija i općina Pitomača, čiji se logotipi nalaze na vozilu, ali moram naglasiti da smo podršku dobili i od brojnih pojedinaca koji nas prate te škola, ljekarni i drugih – izjavili su Saša i Bernard.

Kao i prijašnjih godina, put će Saša Pjanić bilježiti objektivom fotoaparata, izravnim prijenosom putem interneta, kamerom, a podršku mu će mu pružiti i internetski portal Tportal. Svoj prvi humanitarni rally na društvenim mrežama objavljivat će i Bernard Tkalčec. Nakon povratka, slijede tribine i izložbe kojima će nastaviti govoriti o ovom važnom projektu tijekom cijele godine.

– Naš put moći će se pratiti i preko moje stranice. Tijekom putovanja nastojat ćemo objavljivati što više stvari preko live streaminga, videa ili fotografija, kako bi mogli i drugima prenijeti svoje doživljaje – dodao je Saša za kraj. (www.icv.hr, mr, foto i video: Saša Pjanić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content