Stanje u prometu prošlog tjedna: Šest prometnih nesreća, vozač automobila (38) napuhao 2.74 promila

Policijska uprava virovitičko-podravska objavila je izvješće o prometnim aktivnostima u prošlom tjednu. Kako izvještavaju, tijekom proteklog tjedna je evidentirano 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom, od kojih su 3 uzrokovane nepoštivanjem prednosti prolaska na području Virovitice.

Ukupno je utvrđeno 227 prekršaja, od kojih 24 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 56 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 48 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.74 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je zatečen kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u subotu u 01.45 sati u Pitomači.

Najveća brzina kretanja vozila od 130 km/h utvrđena je u srijedu u 21 sat kojom je na dionici D2 u Suhopolju, gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 80 km/h, upravljao vozač osobnog automobila.

Uhićena su 2 vozača, od kojih jedan zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedan zbog upravljanja vozilom za vrijeme zabrane.

Tijekom proteklog vikenda su, u cilju očuvanja povoljnog stanja sigurnosti u prometu, policijski službenici vršili pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja koji su najčešći uzroci smrtnog stradavanja osoba u prometnim nesrećama. U tri dana vikenda utvrđeno je i sankcionirano 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

U petak, 10. siječnja, od 11 do 19 sati su policijski službenici Policijske postaje Orahovica proveli akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola i nadzora brzine kretanja vozila u kojoj je 17 sudionika u prometu zatečeno u prekršaju; 1 vozač kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola, 15 u počinjenju prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom i jedan pješak u počinjenju prekršaja nekorištenja nogostupa za kretanje.

(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content