UČENICI POSJETILI INFORMATIVNI CENTAR VIROVITICA Kad narastem, bit ću novinar(ka)

Imali smo čast i zadovoljstvo ugostiti naše mališane, učenike 3. razreda Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica. Zanimljivo je kako su oni doživjeli posjet i što ih se najviše dojmilo. Neke od tekstova pročitajte u nastavku.

Moji prijatelji i ja učenici smo 3. c razreda matične škole OŠ Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici. S učenicima 3. razreda Područne škole Taborište posjetili smo prostor Radio Virovitice (Županijski radio), redakciju portala ICV i redakciju Virovitičkog lista. Tu se kreiraju novine, pišu vijesti za novine i internet koje su praćene fotografijama. Doznali smo da Virovitički list postoji već više od 60, a radio preko 50 godina. Posao novinara zahtijeva puno rada na terenu, u redakciji, često i kod kuće, nijedan dan nije isti i ne može se predvidjeti. Da bismo postali dobri novinari, treba učiti hrvatski jezik, puno čitati, lijepo pisati, imati smisla za sastavljanje. Vidjeli smo i prostor režije gdje se sve emisije i reklame montiraju, a u studiju emitiraju. Jako mi je bilo lijepo vidjeti što se sve radi u Informativnom centru Virovitica. Uz pratnju naših učiteljica zahvalili smo djelatnicima i veselo se spustili liftom s najvišeg kata nebodera u prizemlje.

ucenici1U prijepodnevnim satima posjetili su nas Jakov Bajivić, Gabrijel Bajt, Mia Bančić, Kristijan Crnjak, Sanja Čerepinko, Leo Čubrlo, Lana Frelih, Anđelina Gutić, Ema Horvat, Marko Horvat, Tena Jugović, Doris Mihaljević, Enio Modrić, Ganga Pasarić, Petra Pavlek, Olja Radulović, Luka Režić, Fran Taušan, Ivano Turnaj, Antonio Vrban, Borna Bijuk, Karlo Farkaš, Leon Kolar, Tena Maras, Gabriel Marin, Borna Sabo, Gabrijel Strusa, Valentino Vrekalić s učiteljicama Dajanom Sabolić i Snježanom Hađija.

U poslijepodnevnim satima ugostili smo novu grupu znatiželjnih, veselih i otvorenih učenika iz područnih škola Čemernica i Milanovac. Saznali su kako se pripremaju radijski program i vijesti. Učenici su vidjeli studio i sobu za montažu. Svaki učenik je dobio primjerak Virovitičkog lista.

ucenici2I njima smo dali novinarski zadatak, napisati izvješće o posjetu:

U petak su učenici trećih razreda posjetili Informativni centar Virovitica. Saznali su kako se emitira radijski program i kako se stvara internetski portal. U studiju su učenici otpjevali pjesmu „Pada snijeg“, a djelatnici radija su ju snimili na CD za uspomenu. U potkrovlje zgrade smo putovali liftom, a tamo su nas dočekali djelatnici radiopostaje. Počastili su nas keksima i bombonima. Na kraju su nam pokazali panoramu grada Virovitice. Za poklon smo dobili čokoladice s otiskom ICV. Bilo nam je lijepo i drago što smo posjetili Radio Viroviticu.
Posjetili su nas iz PŠ Čemernica: Petra Grbac, Dominik Kovačić, Tony Maloča, Ella Maras, Nika Rajković i Leona Ella Šmiderkal u pratnji učiteljice Ane Milković Jovanović.

Iz Područne škole u Milanovcu posjetili su nas Sara Abrlić, Dorotea Blažičević, Noa Božo, Lovro Lukač, Luka Mijok, Josip Mioković, Petra Pristavnik, Matej Sertić i Anja Luce Uzelac i učiteljica Ivana Mikina. Dominik Denac, Toni Grdenić, Nera Jurković, Luka Katalinić, Pavao Koši, Stella Lještak, Hrvoje Milković, Mia Milković, Lea Palatinuš, Lucija Petras, Roko Pleša, Franka Pošta, Korina Stošić, Mia Vezmarović i Nika Viljevac u pratnji učiteljice Kornelije Šarić došli su iz matične škole. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content