Učenici virovitičke Glazbene škole “Jan Vlašimsky” osvojili prva mjesta na međunarodnom natjecanju mladih pijanista u Sloveniji

U slovenskoj Rogaškoj Slatini u nedjelju, 26. siječnja, održano je 9. Međunarodno natjecanje za mlade pijaniste “Ivan Rijavec”, koje organizira unuka skladatelja Ivana Rijavca s ciljem da njegove skladbe i dalje žive u izvedbama mladih umjetnika. Iz tog razloga, svaki natjecatelj mora, uz svoj program, izvesti i po jednu skladbu ovog skladatelja.

Po četvrti put po redu, na natjecanju su sudjelovali i učenici Glazbene škole Jan Vlašimsky Virovitica. Komisiju su činili profesori iz Slovenije, Hrvatske i Srbije.

glazbena 4 Custom
foto: M. Moslavac

Ove godine virovitičku Glazbenu školu Jan Vlašimsky su predstavili Lucija Šipek (2. razred), Lovro Moslavac (4. razred), Luka Stanjević (5. razred) i Klara Volenik (6. razred), svi učenici u klasi profesorice Mirjane Dizdarević Bjelajac. Svih četvero učenika osvojilo je prve nagrade u svojim kategorijama.

Lovro Moslavac i Klara Volenik su, kao dobitnici prvog mjesta u svojoj kategoriji, dobili čast da sviraju na završnom koncertu natjecanja. Svi učenici su u klasi profesorice Mirjane Dizdarević Bjelajac.

(www.icv.hr, GŠ “Jan Vlašimsky” Virovitica)

[g-gallery gid=”576731″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content