Udruga umirovljenika Milanovac: Želja nam je podići kvalitetu življenja osoba starije životne dobi

U društvenom domu u Milanovcu svoju izborno-izvještajnu skupštinu održala je udruga umirovljenika toga prigradskog naselja. Predsjednik udruge Stjepan Virag tom je prigodom podnio izvješće o prošlogodišnjem aktivnom radu te podnio ambiciozan plan rada za ovu godinu, u kojoj će jedna od prioritetnih aktivnosti i ovaj put biti humanitarna djelatnost prema starijim i nemoćnim članovima udruge te onima kojima je pomoć najpotrebnija.

– Želja nam je podići kvalitetu življenja osoba starije životne dobi – napomenuo je tom prigodom predsjednik Stjepan Virag.

– Upravo iz tih razloga naša udruga osim što organizira mnogobrojna druženja, razne izlete i ostale zabavne sadržaje, posebno mjesto daje i pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. U tu svrhu organiziramo razne humanitarne akcije, posjećujemo ne samo naše članove nego i ostale umirovljenike, a ako zatreba na pomoć smo im i u bilo kom drugom pogledu – istakao je Stjepan Virag koji je već dugi niz godina na čelu ove udruge koja spada u jednu od najmnogobrojnih, ali i najpopularnijih umirovljeničkih udruga u našoj županiji.

Jedna točka dnevnog reda bila je i davanje razrješnice članu Izvršnog odbora Vladi Bajtu, te članu Nadzornog odbora Josipu Kovaču. Umjesto njih u Izvršni odbor izabrana je Snježana Kovač, a u Nadzorni odbor Tomislav Božić.

S obzirom na to da je predsjednik Udruge umirovljenika Milanovac Stjepan Virag ujedno i predsjednik Koordinacije umirovljeničkih udruga VPŽ, tom prilikom podsjetio je sve nazočne da je osnovano Folklorno društvo na nivou Županijske zajednice umirovljeničkih udruga.

– Prilika je to da se još više posvetimo kulturno umjetničkim sadržajima ali i stvorimo bolju osnovu za održavanje raznih manifestacija, kao što će uskoro biti jedna vezana uz skorašnji Fašnik. Za sada će je organizirati umirovljenici Milanovca, ali intencija je da već od iduće godine napravimo zajedničku Fašničku zabavu umirovljenika iz cijele naše županije – rekao je Stjepan Virag te pozvao sve nazočne da dođu u srijedu u 19 sati u Društveni dom u Milanovac gdje će se održati sastanak i proba novog županijskog umirovljeničkog folklornog društva.

Čestitke u radu Udruzi umirovljenika Milanovac poželjeli su mnogobrojni predstavnici umirovljeničkih udruga iz naše županije, pa i iz Udruge umirovljenika Đulovca s kojom ovi umirovljenici imaju dugogodišnju dobru suradnju. Sve nazočne tom prigodom pozdravio je i zamjenik župana VPŽ Marijo Klement i predsjednik Vijeća MO Milanovac Mario Lukačević koji su im obećali i daljnju maksimalnu podršku u radu udruge. U zabavnom dijelu tom prigodom nastupilo je Folklorno društvo umirovljenika iz Pitomače te glazbeni sastav “Gogy Band” iz Slatine. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”575498″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content