Uhvaćeni dok su pokušali preprodati duhan ukraden iz duhanske tvrtke

U četvrtak, 9. siječnja u 17.35 sati, policijski službenici iz Slatine u primopredaji duhana u naselju Kozice, zatekli su dvojicu 38-godišnjaka s područja Slatine i šireg područja Osijeka, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

Policajci su zatekli osobni automobil osječkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile dvije PVC vreće ispunjene s 20 kilograma sitno rezanog duhana koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija.

– Tijekom kriminalističkog istraživanja i provedenim pretragama na području Slatine, kod 38-godišnjaka pronađeno je 14 PVC vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom ukupne težine 139 kilograma i 40 PVC vreća ispunjenim duhanom u listu težine oko 916 kilograma koji nisu bili označeni nadzornim markicama, te rezalica za duhan ručne izrade i digitalna vaga – stoji u policijskom priopćenju.

Protiv dvojice 38–godišnjaka slijede kaznene prijave ODO Virovitica zbog počinjenih kaznenih djela nedozvoljene trgovine te zahtjevi za pokretanje porezno upravnog postupka nadležnim carinarnicama.

Istraga je nakon toga otkrila da je duhan zapravo ukraden iz duhanske tvrtke.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem, 14. siječnja, došlo se do saznanja da je 38-godišnjak tijekom 2019. godine navedeni duhan kupovao nelegalno u više navrata od uposlenika u tvrtci koja se bavi proizvodnjom, otkupom i obradom duhana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad uposlenikom tvrtke utvrđeno je postojanje osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjera i nedozvoljena trgovina – kažu iz policije. (www.icv.hr, PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content