Uskok podignuo optužnicu protiv virovitičke poreznice: Optužena da je nezakonito pribavila gotovo milijun kuna

USKOK je izvijestio da je nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu, podigao optužnicu protiv poreznice (58) zbog počinjenih kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

– Optužnicom se okrivljenici stavlja na teret da je, kao poreznica u Poreznoj upravi, Područnom uredu, Ispostava Virovitica, u nakani da sebi i drugim osobama pribavi nepripadnu imovinsku korist, iako je bila svjesna da ona i te osobe nemaju pravo na povrat poreza, knjižila neistinite uplate, uplate po odbitku i pretplate čime je sebi i tim poreznim obveznicama neosnovano omogućila povrat poreza – stoji u priopćenju USKOK-a.

Osim toga je na svojim i knjigovodstvenim karticama više osoba i tvrtki knjižila uplate poreznih obveza koje u stvarnosti nisu bile uplaćene, čime je sebi i drugima omogućila zatvaranje dospjelih poreznih obveza. Tako je nezakonito pribavila čak 918.400 kuna, od čega je sebi uzela preko 177.000 kuna.

Na taj je način država oštećena za 190.969 kuna, Grad Virovitica za 230.617 kuna, općina Suhopolje za 406.343 kuna, Virovitičko-podravska županija za 5.100 kuna te Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) za 85.371 kuna. (www.icv.hr, dorh.hr)
- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content