Virovitičko-podravska županija će se kao Županija partner, od 26. do 29. veljače, predstaviti na 25. jubilarnom sajmu GAST u Splitu

Kao Županija partner, Virovitičko-podravska županija, od 26. do 29. veljače, predstavit će se na 25. jubilarnom sajmu GAST u Splitu. Sajam će se održavati u Spaladium areni. Riječ je o jednom od vodećih regionalnih sajmova koji okuplja sve najbolje od gastronomije, vinarstva i turizma, kao i tvrtke iz područja ugostiteljstva i opremanja prostora u funkciji turizma. GAST je i središnje mjesto okupljanja ciljane publike, poput vlasnika restorana, hotela i obiteljskih hotela, malih iznajmljivača te ugostiteljskih objekata iz čitave Hrvatske i Dalmacije.

Virovitičko-podravska županija će predstaviti svoje turističke i gospodarske potencijale. Gledajući turističke mogućnosti, dat će se naglasak na dva pod UNESCO zaštićenim područjima u našoj županiji, Parku prirode Papuk i područje uz rijeku Dravu, ali i prikazati tri, europskim sredstvima, obnovljena dvorca na području VPŽ (Dvorac Pejačević u Virovitici, Hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru i Dvorac Janković u Suhopolju). Predstavit će se i sustavi navodnjavanja, po čemu je Virovitičko-podravska županija, lider u Hrvatskoj.

Bit će tu i: proizvođači, meda, ljekovitog bilja, mesnih prerađevina, slastica, vina, rakija i likera s područja naše županije. Osim toga, na GAST-u će se predstaviti i Međunarodni sajam Viroexpo, koji će poput GAST-a, ove godine, od 13. do 15. ožujka, doživjeti svoje jubilarno – 25. izdanje. Podsjetimo, Zemlja partner Viroexpa je najznačajnija gospodarska sila Europe – Njemačka, a Županija partner, Koprivničko-križevačka županija.

Inače, sajam GAST 2020 obuhvaća niz specijaliziranih sajmova, odnosno: 25. Međunarodni sajam prehrane; 25. Međunarodni sajam pića; 25. Međunarodni sajam hotelske i ugostiteljske opreme; 25. Međunarodni sajam vina – Dionizijana; 17. Međunarodni sajam namještaja – Furnitura; 15. Međunarodni sajam kave; 15. Sajam za turizam – Saturn; 5. Međunarodni sajam sladoleda i slastica. Sajam GAST 2020, kao i prethodnih godina, prati niz zanimljivih događanja: Dionizijana – 25. međunarodno ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića i svečana dodjela nagrada vinarima – vodeće u Hrvatskoj, 9. Turistička mreža, Splitska gastro scena – gastro noviteti za turističku sezonu, svakodnevni Show Cooking, slastičarske radionice, kreiranje vinskih lista, vođene vinske radionice, Barmen Show, kuharski humanitarni show “Poznati u kuhinji”, kao i svakodnevne roštiljade, brojne degustacije i prezentacije. (vpz.hr, gastfair.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content