Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, sa zamjenicima, u radnom posjetu Općini Zdenci

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović, sa zamjenicima Marijom Klementom i Darkom Žužakom, posjetio je Općinu Zdenci, gdje ga je s odrađenim projektima i budućim investicijama upoznao načelnik ove općine Tomislav Durmić, sa svojim suradnicima, zamjenikom načelnika Juricom Kirisom te pročelnikom Jedinstvenog upravnog odjela, Željkom Vremićem.

– Zahvaljujem se na potpori Virovitičko-podravskoj županiji, kao i županijskim institucijama na potpori u dosadašnjim, te budućim projektima – naglasio je u uvodu načelnik Tomislav Durmić te taksativno pobrojao najznačajnije projekte u proteklom razdoblju.

zdenci 21
Foto: K. Toplak

– Izgradili smo četiri kuće oproštaja, u Donjem Predrijevu, Kutovima, Zokovom Gaju i Slavonskim Barama, a uz njih su uređena parkirališta. Postavljene su pješačke staze u Donjem Predrijevu te u Bankovcima (1. i 2. faza nap. a.). Tu je i društveni dom u Dugoj Međi, uređena i obnovljena zgrada doma na nogometnom igralištu Sloge u Zdencima, ali i sustav odvodnje u središtu općine uz pročistač voda koji smo otvorili povodom Dana općine prošle godine. Odrađeno je i puno radova kako bi se u budućnosti spriječile eventualne poplave naselja.

Pred ovom općinom je i niz novih projekata za razdoblje do 2022. godine.

– To je nastavak projekata kojima stvaramo još bolje uvjete za život svih naših stanovnika. Pješačke staze planiramo od Zdenaca do Bankovaca, u Slavonskim Barama, u ulicama, Matije Gupca, Pustara, Braće Radića i Josipa Jurja Strossmayera u Zdencima. Tu je i obnova mjesnih domova ili okoliša oko njih, u Donjem Predrijevu, Zokovom Gaju, Bankovcima, Dugoj Međi, kao i Doma kulture u Zdencima i Starog doma – Kino dvorane… – rezimirao je najvažnije projekte načelnik Durmić.

Značajna sredstva, između ostalog, planiraju za uređenje dječjeg vrtića u Zdencima, ali i za novo vatrogasno spremište te sustav odvodnje naselja Duga Međa, moglo se čuti u izlaganju načelnika Durmića.

zdenci 6
Foto: K. Toplak

Župan Andrović, uz svoje zamjenike, podcrtao je kako općina Zdenci, kao i uostalom sve općine i gradovi na području VPŽ, imaju i podršku Županije i svih njenih institucija u provođenju sadašnji i budućih projekata.

– Virovitičko-podravska županija će vam uvijek biti podrška u vašim projektima, kao i do sada, jer je sredstvima Virovitičko-podravske županije, uz Općinu Zdenci i Dom zdravlja VPŽ, ovdje u Zdencima, između ostalog, izgrađena nova ambulanta, a Županija je značajna sredstva uložila i za stvaranje boljih uvjeta obrazovanja za djecu s ovog područja, uz energetsku obnovu i obnovu krovišta Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, školske sportske dvorane u Zdencima. Sufinancirali smo i nabavku školskih udžbenika, smanjujući  tako roditeljima troškove školovanja njihove djece… Naravno, i u budućnosti ćemo pomagati svaku našu općinu i grad. One projekte koje možemo zajedno realizirati, zajedno ćemo realizirati na dobrobit svih stanovnika cijele Općien Zdenci i ovoga – naglasio je između ostalog župan Igor Andrović. (vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content