2. Kobasijada u Čačincima – Darko Lovaković iz Feričanaca najbolji proizvođač kobasica

U organizaciji Općine i Turističke zajednice Čačinci u središtu mjesta održana je druga Kobasijada, manifestacija promocije domaće, slavonske hrane. Uz pravu slavonsku vatru pekle su se kobasice i slanina, svirala je tamburica, a domaćice Kulturno-umjetničkog društva pekle su najukusnije lepinje za sve posjetitelje. Središnji događaj bilo je natjecanje za najukusniju kobasicu za što se prijavilo 18 proizvođača iz Feričanaca, Velike, Našica, Orahovice, Velikog Rastovca, Slavonski Bara i Čačinaca. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Vladimir Pleša iz Orahovice predsjednik te članovi Tomo Trstenjak iz Osijeka i Antun Andelfinger iz Orahovice, imali su težak zadatak što je predsjednik Pleša i potvrdio.

– Svi uzorci su bili iznimno dobri, odlučivale su doista nijanse. Obzirom na dosta loše vremenske uvjete za sazrijevanje kobasica, svi su za pohvalu. Posebno sam sretan što su i Čačinci nastavili tradiciju održavanja Kobasijade što je u našem kraju postalo prepoznatljivo i sve posjećenije. Ove godine bilo je više uzoraka nego lani i to je pokazatelj koliko ova manifestacija privlači ljude koji su željni opuštanja i zabave. Čestitam svim proizvođačima i nadam se da se vidimo i iduće godine – rekao je Pleša.

Na kraju najviše 99 bodova skupio je Darko Lovaković iz Feričanaca koji je ponio i novčanu nagradu od 1000 kuna, drugo mjesto i 500 kuna s 93 osvojena pripalo je Hrvoju Vukoviću iz Orahovice, a treće mjesto s 92 bodom osvojio je Stanko Raguž iz Velike ponijevši kući 300 kuna:

– Hvala svim proizvođačima na dolasku, hvala našim udrugama koje su se uključile u organizaciju ove manifestacije i naravno veliko hvala svim posjetiteljima koji su došli u velikom broju. Veliko hvala našem prijatelju Ivanu Jurlini iz Našica na donaciji novčanih nagrada za najbolje proizvođače kobasica. Cilj ove manifestacije je promovirati Slavoniju i naše Čačince, svake godine smo sve bolji i brojniji što nam je motiv da i dalje ustrajemo u organizaciji – rekao je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ koji je uz direktoricu TZ Ureda Anu Marunicu i uručio nagrade najboljima. Veselje uz tamburicu i slavonsku vatru potrajalo do kasnih večernji sati jer ipak samo Slavonija to može. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”577736″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content