DONJA MOTIČINA Potpisan projekt “Žene za zajednicu” kojim će se zaposliti 10 žena za brigu o 40 starijih i nemoćnih osoba

Načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević i predsjednica Udruge žena Seona Jasna Đurinski, jučer su nazočili potpisivanju i svečanom uručivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Žene za zajednicu“ koji se financira iz Europskog socijalnog fonda.

-Udruga Žena Seona, kao nositelj projekta, osnovana je 2005. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja kulturnog i sportskog života u Seoni, Donjoj Motičini i široj zajednici. Na području Općine ne postoji institucionalna skrb za stare i nemoćne u njihovim kućanstvima – rekla je Đurinski, a načelnik Kovačević o projektu dodao:

-Cilj projekta je zaposliti 10 žena od kojih će se svaka brinuti o 4 osobe koje su stare, nemoćne ili u nepovoljnom položaju tako da će ukupno 40 osoba dobiti kvalitetnu svakodnevnu skrb u vlastitom domu.  Provedbom projekta ujedno će se pridonijeti promicanju socijalnog uključivanja i integraciji teško zapošljivih žena koje imaju ograničene mogućnosti zaposlenja na trenutnom tržištu rada – rekao je Kovačević te naglasio kako ukupna vrijednost projekta iznosi 2.037.402,09 kuna što je ujedno i iznos dodijeljenih bespovratnih sredstava. (www.icv.hr, vg)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content