DVD Dinjevac održao godišnju skupštinu: Uručene diplome o stjecanju zvanja vatrogasac i za dugogodišnji rad u vatrogastvu

Proteklog vikenda održana je izvještajna godišnja skupština DVD-a Dinjevac u Društvenom domu Dinjevac.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Marijo Vlašić. Na početku skupštine zapovjednik Mato Bastalić pozdravio je sve prisutne goste: zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa, predstavnice Udruge žena Dinjevac i predsjednicu Svetlanu Bastalić, tajnika Nogometnog kluba Podravec Dinjevac Tomu Dokuša i sve prisutne vatrogasce.

IMG 3244

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Mato Bastalić. Iznio je da Dobrovoljno vatrogasno društvo Dinjevac broji 70 dobrovoljnih članova, što starih, mladeži i podmlatka. Društvo broji 10 operativnih članova, ali trenutno 6 liječnički pregledanih, dok će ostalih 4 člana to obaviti. Posjeduju vatrogasnu traktorsku cisternu od 3000 litara, vatrogasno kombi vozilo marke ford s devet sjedala, 4 vatrogasna protupožarna odijela, 2 kombinezona za otvorene plamene i još dosta vatrogasne protupožarne opreme neophodne za gašenje požara. Cijelu prošlu godinu nisu imali požara, ali imali nekoliko izvida u petom mjesecu koji je i najkritičniji što se tiče paljenja zaraslih kanala.

U siječnju su prisustvovali na zimskom kupu spajanja usisnog voda u Pitomači. Dva člana sudjelovala su na vatrogasnoj vježbi Vatrogasne zajednice općine Pitomača. Sudjelovali su na natjecanju u Grabrovnici gdje su se plasirali s dvije ekipe, djeca ženska i mladež muška na županijsko natjecanje. Sudjelovali su na natjecanju Ilinje u Velikoj Črešnjevici sa starom vatrogasnom štrcaljkom kao i za malu mešu u Turnašici na noćnom kupu natjecanja operativnih vatrogasaca. Sudjeluju na svim društvenim događanjima u Dinjevcu I odazivaju se na sve radne akcije u uređenju okoliša.

IMG 3253

Na temelju pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras dodijelio je diplomu za 10 godina rada u vatrogasnoj organizaciji Ivanu Deskaru, a diploma su dobili i Karlo Jakupec i Stela Blatarić. Diplomu za 20 godina rada u vatrogastvu dobio je Josip Sučić.

IMG 3269

Na temelju pravilnika o program osposobljavanja i usavršavanja vatrogasnih kadrova dodijelio je diplome o stjecanju zvanja vatrogasac Mihaeli Bastalić i Dominiku Presečanu.
Također svim operativnim vatrogascima DVD-a Dinjevac uručio je iskaznice, koje su zaslužili: Marko Vukšić, Marijo Vlašić, Mato Bastalić i Matej Kusak.

(www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”581770″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content