DVD Stari Gradac održao godišnju skupštinu: Mjesni župnik blagoslovio donirano navalno vozilo

U subotu, 1. veljače održana je 93. izvještajna godišnja skupština DVD-a Stari Gradac u društvenom domu u Starom Gracu.

Sjednicu je otvorio predsjednik društva Josip Oberan. Na početku skupštine pozdravio je sve prisutne goste: župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željka Palkovića, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa, župnika Borisa Divkovića te predstavnike drugih DVD-a.

IMG 1545

U Izvještaju o radu pohvalio se da nikad do sada nisu imali toliko kvalitetnih vozila i opreme. U lipnju prošle godine dobili su novi putnički kombi marke Volkswagen od Ministarstva poljoprivrede za što su posebno zahvalili saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću, a koriste ga za prijevoz njihovih 45 aktivne djece i mladeži i odraslih vatrogasaca na natjecanja, kupove i sve ostale potrebe u vatrogastvu.

U 2019 godini primili su donaciju iz austrijskog Tirola – kompletno opremljeno navalno vozilo marke Steyer, a dobili su i 10 vatrogasnih zaštitnih kaciga. Za to je osim austrijskim vatrogascima, zahvalu uputio i zapovjednici Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateji Fras–Venus i zapovjedniku Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravku Frasu. Izrazio je zahvalnost i Virovitičko-podravskoj županiji na dodijeljenim financijskim sredstvima za vatrogasnu opremu kao i Općini Pitomača uz brojne pobrojene sponzore.

U Izvještaju zapovjednika uz brojno stanje pohvalili su se dobivenim peharom i prijelaznim peharom na 8. memorijalu Jurice Botkovića u Kladarama koje je osvojila muška mladež. Izvrsne rezultate ostvarivali na općinskom i županijskom natjecanju kao i na ostalim kupovima na kojima su sudjelovali. Na Skupštini najzaslužniji primili su diplome i priznanja.

IMG 1608

Čestitke na postignutim rezultatima domaćinima su uputili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić, predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković i brojni drugi.

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović naglasio je kako je lijepo vidjeti ovoliko puno vatrogasaca i vatrogasne mladeži, a da je to znak dobrog rada koji se mogao vidjeti kroz sve aktivnosti tijekom cijele godine.

IMG 1600

– Donacija vozila iz Tirola je dokaz da radite dobro, bio sam u Tirolu i znam kakve kriterije imaju kod dodjele vozila i vozilo ne može dobiti bilo tko, oni koji ne brinu o svojoj opremi, koji ne skrbe i koji nemaju uvjete, a uvjete imaju samo oni koji su zaslužili i koji dobro rade – rekao je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić također je pozdravio sve prisutne, čestitao i zahvalio DVD-u Stari Gradac na radu i uspjehu i zaželio puno uspjeha u daljnjem radu, naglasivši kako Općina Pitomača stoji na raspolaganju za svaku njihovu inicijativu.

IMG 1575

U okviru skupštine, gosti i domaćini prisustvovali su blagoslovu doniranog navalnog vozila marke Steyer koje je blagoslovio starogradački župnik Boris Divković. Po završetku skupštine predsjednik Josip Oberan pozvao je sve prisutne na domjenak i zajedničko duženje. (www.icv.hr, bm, ib, foto: I. Bedeković, DVD Stari Gradac)

IMG 1636

[g-gallery gid=”578379″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content