DVD Turnašica održao godišnju skupštinu: Iza njih aktivna godina, a još spremniji ulaze u novu

U subotu, 1. veljače održana je 94. izvještajna godišnja skupština DVD-a Turnašica u Vatrogasnom domu u Turnašici.

Redovnu 94. izvještajnu godišnju skupštinu DVD-a Turnašica otvorio je predsjednik Alojz Lach i pozdravio sve uvažene goste: župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željka Palkovića, zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravka Frasa, “kuma zastave” Nenada Radojčića, predsjednika bratskog DVD-a Desno Trebarjevo Miju Brlačića s delegacijom, bratsko DVD Vukosavljevica, počasne članove Vladimira Hrgovića, Milana Majetića, predstavnike brojnih DVD-a, župnika Ljubišu Krmara, počasnog predsjednika Stjepana Blažinčića, počasnog zapovjednika Franju Nemeta i druge.

IMG 1702

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je Josip Nemet. Iznio je da broje 102 člana. Operativna postrojba broji 24 člana sa 75 položenih specijalnosti. Imaju 23 djece i mladeži, pet veterana, četiri počasna člana, tri vatrogasna suca i ostalo vatrogasno članstvo. Nabrojao je neke od aktivnosti koje su obilježile prošlu godinu, a među njima je posjet biskupa Antuna Škvorčevića, počasnog predsjednika HVZ-a Franje Gregurića, donacija vozila TAM muzeju HVZ. Također su sudionici Zimskog KUP-a VZO Pitomača, a prošle godine bili su domaćini tradicionalnog natjecanja “Za Štefinu” i natjecanja operativaca za Malu Gospu.

IMG 1683

Donacijom iz Austrije u protekloj godini primili su navalno vozilo Štajer i vozilo transporter Mercedes. Odradili su sedam intervencija, od kojih je jedna požar kuće u Grabrovnici sa smrtno stradalom osobom i još četiri požara i odradili su tri tehničke intervencije. Tijekom godine odradili su 27 radnih akcija. Sudjelovali su na općinskom i županijskom natjecanju i brojnim drugim natjecanjima na kojima su osvojili reprezentativna mjesta. Uspješnim natjecanjima dokazali su da imaju kvalitetne vatrogasce za intervencije. Zahvalio se brojnim sponzorima posebno vatrogascima iz austrijskog Tirola, Općini Pitomača i Virovitičko-podravskoj županiji.

Skupštinu je među prvima pozdravio Nenad Radojčić, 14-godišnji suradnik i počasni član Društva. Čestitao je domaćinima i pozvao ih na godišnju skupštinu 28. ožujka 2020. u DVD Desno Trebarjevo čiji je i on član.

IMG 1730

Zapovjednik vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras pohvalio je rad DVD Turnašice i proglasio ga najaktivnijim u Virovitičko-podravskoj županiji i šire, što su nagradili i donatori iz Austrije. Pohvalio je odluku načelnika Općine kojom je operativcima odobrena financijske naknade za satove provedene na intervencijama, a dobivene sredstva oni koriste za kompletiranje vatrogasne opreme.

Sve prisutne pozdravio je i župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović

IMG 1763

– Slušajući vaše izvješće za prošlu godinu mogu vam samo čestitati i zahvaliti, čestitati na svim uspjesima koje ste imali kroz natjecanja, kroz okupljanje, čuvanje društvenog života ovdje na području Turnašice i Općine Pitomača, a zahvaliti vam na svim onim intervencijama koje ste imali u spašavanju tuđih života i tuđe imovine i stavljajući svoj život i zdravlje u opasnost kako bi ste pomogli drugima. Vaš posao je s toga plemenit imate veliku odgovornost, ali ja vam bez obzira na to želim što manje intervencija, a što više natjecanja i što više ovakvih druženja. Mi iz županije pratimo vaš rad i veselimo se svakom vašem uspjehu, vozila koje ste dobili iz Tirola također je pokazatelj vašeg uspjeha i dobrog rada. Također svi ovi pehari su pokazatelj vašeg odličnog i uspješnog rada- rekao je župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović

Načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić također je pozdravio sve prisutne i čestitao i zahvalio DVD-u Turnašica na radu i uspjehu.

IMG 1754

Predsjednik pobratskog društva Desno Trebarjevo, Mijo Brlačić naglasio je dugogodišnje prijateljevanje s domaćinima. Informirao je skup o novostima u ovoj godini u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koja po Statutu dobiva i novi naziv, ali i raspolaganje financijskim sredstvima u vatrogastvu. Čestitao je domaćinima na ostvarenim rezultatima i izrazio zadovoljstvo i na budućim zajedničkim druženjima. Čestitkama su se pridružili pobratimi iz Vukosavljevice, predstavnici DVD Virovitica, Đulovca, i drugi.

Na skupštini su uručena brojna priznanja, a predsjednik vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković čestitajući zaslužnima, informirao je da će zbog tehničkih razloga i promjene naziva Hrvatske vatrogasne zajednice do kraja godine biti izrađene nove diplome i spomenice za 30, 40, 50, 60 i dvije za 70 godišnjicu rada u vatrogastvo biti uručene na sljedećoj skupštini.

IMG 1713

Na kraju svima se zahvalio predsjednik DVD Turnašica Alojz Lah i pozvao na domjenak i zajedničko druženje.

(www.icv.hr, bm, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”578259″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content