FOTO Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci godišnjom skupštinom proslavilo 92. rođendan

Dobrovoljno vatrogasno društvo Dolci godišnjom je skupštinom proslavilo 92. rođendan.

Godišnjoj skupštini nazočili su: gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, predstavnik VZ VPŽ Stjepan Venus, predsjednik VZ Orahovica Mario Gubeljak, predsjednica MO Dolci Danijela Kordoš, predsjednik NK DOŠK Dolci Matija Čačinović te mnoštvo vatrogasaca iz društava prijatelja i domaćina.

Predsjednik Samir Božičević naglasio je kako Društvo, uz redovite vatrogasne poslove, velik dio rada temelji i na pomoći mještanima u svim segmentima.

Skupština DVD Dolci 4 Custom

-Za proteklu 2019. godinu mogu reći da je operativno bilo puno zahtjevnija od prethodnih, jer smo imali dosta intervencija. U ostalim segmentima rada također smo bili aktivni, odlazili na godišnje skupštine, sudjelovali u radu Vatrogasne zajednice Orahovica, naši članovi su odlazili na stručna osposobljavanja, a u proteklom razdoblju bilježimo i posebno dobru suradnju s Vatrogasnom zajednicom Virovitičko-podravske županije, čiji je rezultat njihova odluka kako će jedno od doniranih vozila od strane vatrogasaca iz Tirola doći u naše Društvo. Iz tog razloga u vremenu iza nas odradili smo niz akcija uređenja našeg vatrogasnog doma i garaže gdje će novi kamion biti smješten. Uključili smo se u pomoć našem Mjesnom odboru pri uređenju mjesta kako bi našim sumještanima omogućili normalan i siguran život – rekao je predsjednik Božičević te pozvao mještane da se još više uključe u rad vatrogasnog društva, posebno apelirajući na mlađu populaciju.

Skupština DVD Dolci 2 Custom

Zapovjednik Petar Budimir istaknuo je da su operativci izašli na osam intervencija u protekloj godini i sve ih uspješno izvršili.

-Bili smo izuzetno aktivni u cijeloj godini. Imali smo jedan požar stambenog objekta i tri otvorenog prostora na području Dolaca, dva požara stambenog objekta i jedan otvorenog prostora na području Orahovice te jednu tehničku intervenciju na području našeg mjesta. Kroz te intervencije u ljudstvu je to bila ukupna brojka od 57. Hvala Vatrogasnoj zajednici Orahovica na suradnji i pomoći te Gradu Orahovici na podizanju sredstava za vatrogastvo – rekao je između ostalog Budimir.

U sklopu riječi gostiju Društvu su na radu čestitali gosti iz društava Feričanci, Orahovica, Nova i Stara Jošava te Crkvari, predsjednica MO Dolci Danijela Kordoš, predsjednik NK DOŠK Matija Čačinović, gradonačelnica Ana-Marija Petin te predstavnik VZ VPŽ Stjepan Venus.

Skupština DVD Dolci 6 Custom

-Drago mi je što je ovo malo društvo bilo više nego aktivno i pokazalo se spremnim za sve intervencije koje su bile pred njima. Pozivam vodstvo da još više poradi na organizaciji ekipa za gradska i županijska vatrogasna natjecanja, jer ista su istinska prilika za pokazati vatrogasne vještine, brzinu i spretnost. Drago nam je da smo mogli pomoći ovom Društvu glede nabavke vozila i da će naši prijatelji iz Tirola jedno dovesti pravo u Dolce, što je dokaz kako želimo da sva društva u županiji imaju normalne uvjete za rad – reko je Venus te na kraju podijelio vatrogasne iskaznice operativcima društva.

(www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”579326″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content