FOTO “Fašenki v Pitomači” i ove godine prepuni smijeha i pjesme: Kreativne maske pokazali i veliki i mali

Šarane su maškare danas (nedjelja) zavladale Pitomačom. Manifestacija Fašenki v Pitomači u organizaciji Općine Pitomača i Turističke zajednice općine Pitomača okupila je brojne velike i male superheroje, kauboje, princeze, likove iz bajki i brojne druge maskirane mještane.

Vesele maškare svoje su maske ostatku mjesta pokazale u povorci Gajevom ulicom, a zabava se potom nastavila na Trgu kralja Tomislava (ispred knjižnice i čitaonice) uz nastupe Limene glazbe Pitomača, djece iz Dječjeg vrtića Potočnica i učenika OŠ Petra Preradovića, a za vedru, veslu i rasplesanu atmosferu pobrinula se posebna gošća Minea.

IMG 3540

Nagradu za naj dječju masku dobila je malena Ema koja je bila maskirana u jednoroga, a nagradu za naj skupnu dječju masku dobila je grupa maskirana u karte. Nagradu za naj odraslu masku dobila je Miss Marofa, dok je nagradu za naj skupnu odraslu masku dobilo KUD “Sesvečice” Podravske Sesvete. Nagradu za naj krafne dobila je Udruga žena “Guščarice” iz Grabrovnice.

IMG 3689

Za okrjepu pobrinule su se vrijedne udruge: Udruga žena Dinjevac, KUD “Marijan Pavleković – Pajo” Otrovanec, KUD “Podravka” Starogradački Marof, KUD “Petar Preradović” Grabrovnica, Udruga žena “Guščarice” Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare i KUD “Sesvečice” Podravske Sesvete koje su pripremile krafne, kuhano vino i čaj. (www.icv.hr, ib, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”581408″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content